Työpaikkailmoitus

Museolehtori ja projektitutkija Työväenmuseo Werstaalla

TYÖVÄENMUSEO WERSTAS on valtakunnallinen työelämän ja sosiaalihistorian erikoismuseo, joka toimii Tampereella, Finlaysonin historiallisella tehdasalueella. Lisäksi työväenmuseo ylläpitää kahta pienempää museokohdetta: Lenin-museota ja Kuurojen museota. Etsimme ammattitaitoiseen joukkoomme yhtä projektitutkijaa sekä yhtä tai useampaa museolehtoria määräaikaisiin työsuhteisiin. Tarjoamme mielenkiintoisen työympäristön ja hyvät työtoverit kehittyvässä museossa.

A. MUSEOLEHTORIN tehtävät keskittyvät Työväenmuseo Werstaan monipuolisen museopedagogisen toiminnan kehittämiseen, suunnitteluun ja toteutukseen. Lisäksi museolehtori työskentelee osana museon näyttely- ja tapahtumatoimintoja. Monipuolisiin työpäiviin voi sisältyä niin lastentapahtuman suunnittelua, näyttelyiden käsikirjoittamista kuin vilkas työpaja ammattikoululaisten kanssa. Haemme tehtävään henkilöä, jolla on aiempaa kokemusta sekä museo-opetuksesta että muista museoalan tehtävistä. Määräaikainen työvapaan sijaisuus avautui, kun Werstaan toinen museolehtori valittiin läänintaiteilijan kolmivuotiseen tehtävään.

Hakijoilta edellytetään tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Työväenhistorian tuntemus ja museologian opinnot ovat eduksi tehtävän hoidossa. Arvostamme kokemusta museopedagogiasta, luovuutta, oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä. Työsuhde on määräaikainen ja ajoittuu ajanjaksolle 3.3.2015 – 31.12.2017. Työaika on 36 h 15 min viikossa ja palkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 2. vaativuusryhmään (1830,24 euroa). Peruspalkan lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaista lisää työn tuloksellisuuden, kokemuksen, koulutuksen ja mahdollisen palkkatoivomuksen mukaan. Työ alkaa sopimuksen mukaan ja tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Työväenmuseo Werstas on hakenut rahoitusta hankkeisiin, joihin toteutuessaan palkataan vielä tämän kevään aikana museolehtoreita tätä lyhyempiin, vuodelle 2015 painottuviin työsuhteisiin. Hankkeet liittyvät Werstaan ajankohtaisiin teemoihin, kuten afrikkalaiseen diasporaan, sisällissodan muistovuoteen ja ammatilliseen opetukseen. Rahoituspäätöksistä ja aikatauluista riippuen näihin tehtäviin ei välttämättä avata uusia hakuja, vaan tällä hakukierroksella jätetyt hakemukset huomioidaan myös mahdollisiin muihin avautuviin museolehtorin tehtäviin liittyen.

B. PROJEKTITUTKIJAN tehtävät liittyvät Lenin-museon uudistamiseen. Lenin-museo siirtyi Työväenmuseo Werstaan hoitoon vuoden 2014 alussa. Museo suljetetaan elokuun lopussa ja avataan uudistettuna kesään 2016 mennessä. Projektitutkija palkataan opetus- ja kulttuuriministeriön työllisyyttä edistävillä määrärahoilla vahvistamaan museon uudistushanketta. Projektitutkijan tehtävät liittyvät museon uudistamista tukeviin käsikirjoitus-, suunnittelu- ja toteutustehtäviin. Projektitutkija avustaa uuden päänäyttelyn käsikirjoituksessa ja osallistuu uudistukseen liittyviin työvaiheisiin. Projektitutkija työskentelee näyttelyiden tulosalueella ja osallistuu myös muiden näyttelyiden suunnitteluun ja pystytykseen.

Hakijoilta edellytetään tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä kokemusta näyttelytoiminnasta. Neuvostohistorian tuntemus ja museologian opinnot ovat eduksi tehtävän hoidossa. Arvostamme monipuolista näyttelyosaamista, kirjallisia lahjoja, luovuutta, oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä. Työsuhde on määräaikainen ja ajoittuu ajanjaksolle 1.3.2015 – 31.10.2015. Työaika on 36 h 15 min viikossa ja palkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 2. vaativuusryhmään (1830,24 euroa). Peruspalkan lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaista lisää kokemuksen ja koulutuksen perusteella. Työ alkaa sopimuksen mukaan ja tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

HAKEMUKSET tulee toimittaa maanantaihin 9.2.2015 klo 16 mennessä osoitteeseen Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen . Hakemuksen kuoreen tai sähköpostin otsikkoon tulee selkeästi merkitä ”työpaikkahakemus”. Hakemuksessa tulee selvästi ilmoittaa, mihin tehtävään (A ja B) hakemus kohdistuu. Jos hakija on kiinnostunut molemmista tehtävistä, yksi hakemus riittää. Osa työnhakijoista kutsutaan haastatteluun. Hakemuksia ei palauteta. Päätös tehtäviin valituista lähetetään sähköpostilla hakijoille 6.3.2014 mennessä.

LISÄTIETOJA museolehtorin tehtävistä antaa yleisöpalvelupäällikkö Ulla Rohunen p. 050 440 1157, ja projektitutkijan tehtävästä näyttelypäällikkö Ulla Jaskari p. 050 440 1163, .