Työpaikkailmoitus

Museolehtorin sijainen HAM Helsingin taidemuseoon

Haemme

Museolehtorin työvapaan sijaista HAM Helsingin taidemuseoon

ajalle 1.11.21 -31.12.22

HAM Helsingin taidemuseo pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta, myös kaupungin julkiset teokset. Tennispalatsiin keskittyvissä kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta.

Taidemuseon yleisötyön tiimi tuottaa, tutkii ja kehittää taidemuseon yleisösuhdetta sekä taide- ja museopedagogisia palveluita. Museolehtorina osallistut näiden suunnitteluun, toteuttamiseen ja kehittämiseen. Työssäsi edistät taiteen sisältöjen saavutettavuutta, yleisöjen osallisuutta sekä moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Museolehtori johtaa ja toteuttaa moninaisia yleisötyön projekteja. Tehtäviisi kuuluu muun muassa pedagogisten materiaalien suunnittelu ja toteuttaminen, näyttelytekstiprosessit, museokokemuksen kehittäminen, asiakaspolkujen suunnittelu sekä saavutettavuusasiat. Viestit aktiivisesti taidemuseon yleisötyöstä eri verkostoissa, osana taidemuseon aluevastuumuseotoimintaa. Olet myös mukana kaupungin eri toimijoiden välisissä asiakasymmärrystä ja osallisuutta lisäävissä yhteistyöhankkeissa.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä työkokemus, johon sisältyy taidemuseoalan, pedagogian sekä tuottamisen- ja projektien johtamisen tehtäviä.

Lisäksi tehtävässä edellytetään taidehistorian ja nykytaiteen tuntemusta ja pedagogista osaamista, hyviä ICT-taitoja sekä erinomaista suomen kielen ja hyvää ruotsin ja englannin kielen taitoa.

Eduksi luetaan valmiudet suunnitella ja toimeenpanna sisältötuotantoja myös digitaalisilla alustoilla, viestinnällinen osaaminen, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä pedagogisten tuotantojen edellyttämät, käytännössä osoitetut tuottamis- ja projektinjohtamistaidot.

Hae tehtävää 30.9.2021 mennessä osoitteessa: https://www.hel.fi/rekry/fi/avoimet-tyopaikat/rekry-ilmoitus-V31?id=KUVA-01-43-21