Työpaikkailmoitus

Museomestari Savonlinnan maakuntamuseoon 2.12.2019 alkaen toistaiseksi

Museomestarin työtehtäviin kuuluu näyttely- sekä kokoelmatoimintaa. Museomestari huolehtii kokoelmatilojen järjestelyistä yhteistyössä intendentin ja konservaattorin kanssa. Hän osallistuu olosuhdeseurantaan ja vastaa kuljetuksista. Museomestarin työnkuvaan kuuluvat myös museoturvallisuuteen, -tekniikkaan sekä kiinteistöihin liittyvät työtehtävät. Työssä tarvitaan organisointi- ja yhteistyötaitoja, sekä paineensietokykyä.

Museomestari on keskeisesti mukana uusien kokoelmatilojen suunnittelussa ja hankinnassa. Hän hallitsee niin taidekokoelmien kuin kulttuurihistoriallisen aineiston käsittelyn ja olosuhdevaatimukset. Näyttelytekniset ratkaisut, ripustus, valaistussuunnittelu ja erilaisten av-laitteiden käyttö ja huolto kuuluvat myös työnkuvaan. Museomestarin toimenkuvaan kuuluvat näyttelyiden rakentaminen ja kokoelmien ja kiinteistön hoitoon sekä logistiikkaan liittyvät tehtävät. Erityisyytenä Savonlinnan maakuntamuseolla tehtävään kuuluu myös museon höyrylaivojen kunnossapidosta huolehtiminen yhdessä konservaattorin kanssa.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää museomestarin ammattitutkintoa tai vastaavaa teknisen alan koulutusta sekä työkokemuksen tuomaa ammattitaitoa, monipuolista teknistä osaamista, yhteistyötaitoja ja paineensietokykyä. Hakijalta edellytetään henkilöauton ajokorttia (B). Vahva av-osaaminen ja aiempi kokemus kokoelmatilojen suunnittelusta katsotaan eduksi.

Palvelusuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaan. Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika. Työ alkaa 2.12.2019 tai sopimuksen mukaan.

Hakemukset, johon liitetään opintotodistukset ja CV toimitetaan Kuntarekry.fi:n kautta 30.10.2019 klo 15:00 mennessä. Alkuperäiset opinto- ja työtodistukset esitetään mahdollisen työhaastattelun yhteydessä.