Työpaikkailmoitus

Postimuseosäätiö sr. etsii uutta toimitusjohtajaa

POSTIMUSEOSÄÄTIÖ SR. ETSII UUTTA TOIMITUSJOHTAJAA

Postimuseosäätiö sr hakee näkemyksellistä ja kehittävää toimitusjohtajaa johtamaan muutosmatkalla olevan museon toimintaa. Postimuseo on yksi Suomen suosituimmista alan erikoismuseota. Kohta satavuotias museo on vahvasti nykyhetkessä kiinni oleva ja valtakunnallisesti toimiva erikoismuseo. Näyttelymme sijaitsevat museokeskus Vapriikissa, Tampereella. Postimuseosäätiö tekee tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Pitkäaikaisin yhteistyökumppanimme on Posti Group Oyj. Rakennamme parhaillaan uudenlaista tiivistä yhteistyötä Tampereen historiallisiin museoihin kuuluvien Suomen pelimuseon ja Mediamuseo Rupriikin kanssa MuseoX -hankkeessa.

Toimitusjohtajana vastaat museon kokonaisjohtamisesta ja kehittämisestä. Vastaat noin 1,5 miljoonan euron vuosittaisesta budjetista ja toimit 12-15 hengen asiantuntijaorganisaation johtajana. Valmistelet ja viet käytäntöön säätiön strategiaa yhdessä säätiön hallituksen ja ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa. Raportoit museon työtä johtavalle säätiön hallitukselle, valmistelet hallituksen työtä ja toimeenpanet hallituksen tekemiä päätöksiä. Toimit myös konsernin tytäryhtiön Tampereen kokoelmahallin Oy:n toimitusjohtajana, minkä tiloissa kokoelmamme sijaitsevat.

Tunnet hyvin talouden ja hallinnon periaatteet ja käytännöt. Säätiöhallinnon tunteminen on työssä eduksi. Osaat kehittää museon taloutta, varainhankintaa ja projektisalkkua. Lisäksi sinulla on näyttöjä digitaalisten ja fyysisten kokonaisuuksien tuottamisen johtamisesta. Sinulle on luontevaa verkottuminen ja eri verkostoissa työskenteleminen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Sinulla on näyttöjä toimimisesta eri sidosryhmien kanssa ja hallitset myös kaupalliset neuvottelut. Toivomme, että hyödynnät omia verkostojasi apuna museon kehittämistyössä.

Uudelta toimitusjohtajalta edellytämme tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, johtamistaitoa ja perehtyneisyyttä museoiden toimintaan. Osaat ilmaista itseäsi sujuvasti suomeksi ja englanniksi, ruotsin kielen taito katsotaan eduksi. Arvostamme näyttöjä uuden rakentamisessa ja muutosjohtamisessa. Digitaalisen kulttuurin ja viestinnän sekä logistiikan historian ja nykypäivän tuntemus ovat eduksi. Olet avoin ja idearikas kehittäjä ja toimit luontevasti museon keulakuvana.

Toivomme, että voit aloittaa 3.10.2022 tai sopimuksen mukaan vuoden 2022 aikana.

Lisätietoja antavat:
Noora Laaksonen, Postimuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja p. 050 054 4170.
Parhaiten tavoitettavissa: perjantaina 5.8 klo 13-15 ja torstaina 11.8 klo 9.30-11.00.

Kimmo Antila, Postimuseosäätiön toimitusjohtaja 16.10.2022 asti. p. 050 563 9070.
Parhaiten tavoitettavissa: keskiviikkona 3.8. klo 13.30-15.30, torstaina 4.8. klo 13.30-16.00 ja torstaina 9.8. klo 13.00-15.00.

Rekrytointi suoritetaan yhdessä Eezy Personnelin kanssa,
Henri Soininen, Eezy Personnel, Executive Search Consultant 045 353 3337.
Lähetä CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen 15.8.2022 mennessä http://www.eezypersonnel.fi sivujen kautta.