Työpaikkailmoitus

Särestöniemi-museo hakee museoemäntää tai -isäntää ja amanuenssia

Kittilän Kaukosen kylän kupeessa sijaitseva Särestöniemi-museo vaalii Reidar Särestöniemen (1925–1981) elämäntyötä. Museo pitää esillä taiteilijan teoksia näyttelyissä, huolehtii museon kokoelmista ja ylläpitää taiteilijan elinympäristöä, johon kuuluvat Vanha Särestö, Galleria ja Ateljee-asuinrakennus. Museolla on asiakaspalvelua varten erillinen rakennus, josta löytyvät kahvila, toimistotilat ja muut museon toiminnan kannalta tarpeelliset tilat. Särestöniemi-museota ylläpitää Kauko Sorjosen Säätiö.

Särestöniemi-museo hakee MUSEOEMÄNTÄÄ tai -ISÄNTÄÄ toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.9.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Särestön museoemäntä tai -isäntä vastaa pääasiassa museon päivittäisestä asiakaspalvelusta ja kahvilatoiminnasta. Moninaisiin yleisötyötehtäviin kuuluvat asiakaspalvelu ja myynti, tilausten vastaanotto, leipominen ja ruoan valmistus ja tilaisuuksien ruoka- ja kahvitusjärjestelyt. Emäntä / isäntä huolehtii myös museo- ja asiakaspalvelutilojen ylläpitosiivouksista ja huolehtii tarvittaessa museoalueesta yhdessä talonmiehen kanssa.  Päivittäisten asiakaspalvelutehtävien lisäksi museoemäntä tai -isäntä tekee ryhmäopastuksia, perehdyttää kausityöntekijöitä ja osallistuu muihin museonjohtajan osoittamiin töihin.

Etsimme henkilöä, jolla olisi kokemusta asiakaspalvelu- ja myyntitehtävistä ja soveltuva kaupallisen, matkailu- tai ravintola-alan koulutus. Englanninkielentaito ja muu kielitaito katsotaan hakijalle eduksi.

Haemme motivoitunutta, organisointikykyistä ja yhteistyökykyistä, omatoimista ja työtä pelkäämätöntä henkilöä, joka pystyy itsenäiseen työskentelyyn pienessä työyhteisössä, eikä hätkähdä välillä haastavia luonnonolosuhteita. Luemme eduksi Lapin alueen paikallistuntemuksen ja kiinnostuksen taiteeseen, kulttuuriin ja historiaan.

Työssä on 6 kk koeaika. Palkkaus ja työaika määräytyvät museoalan työehtosopimuksen mukaan. Palkkauksessa huomioidaan työkokemus ja muut ansiot. Työaika 36 h 15 min / vko ja se sijoittuu ma–la klo 10 –18 väliselle ajalle. Työhön sisältyy viikonlopputyötä.

***

Haemme myös AMANUENSSIA toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen 1.10.2019 tai sopimuksen mukaan.

Amanuenssin tehtäviin kuuluvat Särestöniemi-museon kokoelmien hoitoon liittyvät museaaliset työtehtävät, näyttely- ja tapahtumatoiminnan suunnittelu ja järjestely, opastukset ja työpajojen ohjaukset ja muu museopedagoginen työ, markkinointi ja viestintätehtävät ja museon sosiaalisen median kanavien sisällön tuotanto. Lisäksi työnkuva sisältää asiakaspalvelutehtäviä, kuten lipunmyyntiä, kahvila- ja museokaupan hoitoa ja muita museonjohtajan määrittelemiä tehtäviä.

Valittavalta edellytetään ylempää soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Lisäksi vaaditaan museologian perusopintoja ja museoalan työkokemusta. Hakijalle katsotaan eduksi, mikäli hakijalla on taidehistorian, pohjoisen kulttuurin ja historian opintoja tai perehtyneisyyttä alueen historiaan.

Haemme työhön sitoutunutta, yhteistyökykyistä ja idearikasta henkilöä, joka pystyy itsenäiseen työskentelyyn pienessä työyhteisössä, eikä hätkähdä välillä haastavia luonnonolosuhteita.

Työssä on 4 kk koeaika. Palkkaus määräytyy Museoiden TES:in mukaan. Palkkauksessa huomioidaan työkokemus ja muut ansiot.

Hakuaika molempiin tehtäviin päättyy 31.7.2019 klo 12:00.

Hakemukset osoitetaan sähköpostilla:

Tai postitse osoitteeseen:
Särestöniemi-museo
Särestöntie 880
99110 Kaukonen