Työpaikkailmoitus

Seinäjoen museot hakee kokoelma-amanuenssia

Seinäjoen museoissa on haettavana kokoelma-amanuenssin vakituinen virka. Museomme toimii alueellisena vastuumuseona Etelä-Pohjanmaalla, ja sen tehtävänä on muun muassa eteläpohjalaisen ja seinäjokelaisen kulttuuriperinnön sekä niihin liittyvän tiedon tallennus, tutkimus ja esittely eri tavoin.

Kokoelma-amanuenssi vastaa Seinäjoen museoiden kokoelmatoiminnasta. Amanuenssin tehtäviin kuuluu museon esine- ja valokuvakokoelmien sekä museaalisen arkiston ja kotiseutuarkiston hoito. Amanuenssi vastaa kokoelmien vastaanottamisesta, luetteloinnista, digitoinnista, aineiston käytöstä ja tietopalveluista. Kulttuuriperintöön osallistaminen on tärkeä osa kokoelmatyötä. Amanuenssi ohjaa tarvittaessa määräaikaisia työntekijöitä kokoelmatöissä.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto (pääaineena esimerkiksi kansatiede, historia, kulttuurihistoria) ja museologian perusopinnot.  Tehtävään valitulta edellytetään vankkaa työkokemusta museoalalta ja erityisesti kokoelmatehtävien hoidosta. Hyvät yhteistyö- ja neuvottelutaidot sekä tuloksellinen työote katsotaan eduksi. Lisäksi toivomme hakijalta alan tieto- ja kokoelmanhallintajärjestelmien tuntemusta. Arvostamme eteläpohjalaisen kulttuuriperinnön tuntemusta.

Työtehtävien hoitaminen edellyttää ajokorttia. Koeaika on 6 kuukautta. Virkaan valittavan on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen työn aloittamista.

Virka täytetään 1.2.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Palkkaus määräytyy KVTES:n mukaan.

Hakemukset tehdään sähköisesti www.kuntarekry.fi kautta. Hakuaika alkaa 3.12.2020 ja päättyy 20.12.2020 klo 23. Työpaikka löytyy työavaimella 325969. Liitä hakemukseen ansioluettelosi.

Lisätietoja:

Susanna Tyrväinen 044 754 1653, 

Sanna Kattelus 044 425 5668,