Työpaikkailmoitus

SKS hakee arkistopedagogia

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii tutkimuslaitoksena, muistiorganisaationa ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto-osasto. Seuraan kuuluu runsaat 2 000 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee noin seitsemänkymmentä henkilöä.

SKS hakee arkistopedagogia määräaikaiseen työsuhteeseen 1.1.–31.12.2020

Arkistopedagogi työskentelee Kulttuuriperintöaineistot ja uusi suomalaisuus -kehittämishankkeessa, johon SKS on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksen toimintavuodeksi 2020. Hankkeessa kehitetään elämyksellisiä ja osallistavia oppimisaineistoja opetuksen tarpeisiin. Niissä hyödynnetään arkistomateriaaleja, tavoitteena lisätä ymmärrystä suomalaisesta kulttuurista.

Arkistopedagogin keskeisiin tehtäviin kuuluu yhdessä SKS:n arkistoaineistojen sisältöasiantuntijan kanssa osallistua

  • vuotuisjuhla-aiheisen verkko-oppimisaineiston käsikirjoittamiseen ja muuhun tuotantoon
  • virtuaalivierailu arkistoon -verkkopalvelun suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Tehtävään valittavalla tulee olla soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai käytännössä osoitettua kykyä tehtävän hoitamiseen. Edellytämme myös hyvää suomen kielen taitoa. Katsomme merkittäväksi eduksi suomi toisena kielenä -opetuskokemuksen sekä sen, että valittava on tehnyt oppikirjoja tai verkko-oppimisaineistoja. Myös kulttuuriperintöalan tuntemuksesta on etua tehtävän hoitamisessa.

Työskentely Kulttuuriperintöaineistot ja uusi suomalaisuus -hankkeessa tarjoaa tekijälleen mahdollisuuden päästä kehittämään suomi toisena kielenä -opetuksen aineistoja ja arkistoa osallistavaa oppimista tukevana ympäristönä. Työ lähes 200-vuotiaassa seurassa on ainutlaatuinen näköalapaikka Suomessa tehtävään kulttuurityöhön.

Lähetä hakemuksesi palkkatoivomuksineen 27.9.2019 mennessä osoitteeseen . Kirjoita viestin aihekenttään otsikoksi arkistopedagogi. Koeaika on 3 kuukautta.

Lisätietoja tehtävästä antaa viestintäjohtaja Sirkka-Liisa Mettomäki 13.9. ja 18.9. klo 15–16, 20.9. klo 14–15 ja 24.9. klo 10–11 puh. 040 580 4964.

Lisätietoa Kulttuuriperintöaineistot ja uusi suomalaisuus -hankkeesta.