Työpaikkailmoitus

SKS hakee vakituiseen työsuhteeseen kirjastonjohtajaa

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii tutkimuslaitoksena, muistiorganisaationa ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto-osasto. Seuraan kuuluu runsaat 2 500 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin kahdeksankymmentä henkilöä.

SKS hakee vakituiseen työsuhteeseen

KIRJASTONJOHTAJAA

SKS:n kirjasto on Suomen johtava kulttuurien tutkimuksen erikoiskirjasto, joka kartuttaa myös kirjallisuudentutkimuksen ja kotimaisen kaunokirjallisuuden kokoelmiaan. Kirjaston tehtävänä on seurata erikoisalojensa tutkimus- ja julkaisutoimintaa sekä hankkia ja saattaa käyttöön erikoisaloja koskevaa tietoaineistoa, ylläpitää ja kehittää näiden tutkimusalojen tutkimus- ja tietopalveluja sekä valmistella ja tuottaa omaan toimialaansa kuuluvia julkaisuja ja verkkoaineistoja. Kirjastossa työskentelee kahdeksan asiantuntijaa. Kirjaston lähiaikojen tavoitteita ovat uuden kirjastojärjestelmän käyttöönotto sekä uuden asiakaspalvelukonseptin kehittäminen.

Haemme johtajaa, joka

  • omaa vahvan näytön tuloksellisesta asioiden ja asiantuntijoiden johtamisesta
  • omaa soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon
  • tuntee kotimaisen ja kansainvälisen tieteellisen kirjastokentän
  • ymmärtää digitaalisen toimintaympäristön haasteet ja mahdollisuudet kirjastotoiminnalle
  • hallitsee sujuvasti molempien kotimaisten kielten lisäksi englannin, muu kielitaito lasketaan eduksi.

Tehtävän menestyksellisen hoitamisen kannalta on eduksi, että valittava henkilö

  • on johtanut kirjastoalan tai muita hankkeita ja hankkinut niille ulkopuolista rahoitusta
  • on perehtynyt SKS:n keskeisalojen tutkimustoimintaan
  • tunnistaa kirjaston merkityksen SKS:n toimintakokonaisuudessa ja omaa valmiudet kehittää eri toimintojen yhteistyötä.

Toimita hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen yhtenä pdf-tiedostona 31.12.2018 klo 16 mennessä sähköpostitse osoitteeseen . Kirjoita viestin aihekenttään otsikoksi ”Kirjastonjohtaja”.

Lisätietoja antaa SKS:n pääsihteeri Tuomas M. S. Lehtonen (p. 040 560 9879) 17.12. klo 9–10, 18.12. klo 9–10 ja 13.30–15, 21.12. klo 10–12 ja 27.–28.12. klo 9–12.