Työpaikkailmoitus

Tutkija Espoon kaupunginmuseoon

Tutkija Espoon kaupunginmuseoon

Työavain 3-926-15

 

Vakinainen työsuhde alkaen 15.09.2015

Kaupunginmuseo, Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, 02100 Espoo

 

Tehtävän kuvaus: Tutkijan toimenkuvaan kuuluu kaupunginmuseon arkistoihin (valokuvat, asiakirjat, kartat ym.) ja kirjastoon liittyvän materiaalin luettelointi ja järjestelytyö sekä osallistua arkiston ja kirjaston osalta museon asiantuntija- ja tietopalveluun. Lisäksi tutkijan tehtäviin kuuluu kokoelmahallintajärjestelmän kehittäminen yhdessä kollegojen kanssa.

 

Tutkijan työn hoitaminen vaatii museoalan työkokemusta, johon on kuulunut arkistojen järjestely- ja luettelointityö sekä aineiston luetteloinnissa käytettyjen kokoelmahallintajärjestelmien tuntemus ja käyttö. Hyvä tietotekniikan hallinta ja Espoo-tuntemus katsotaan eduksi.

Kelpoisuusvaatimus: Ylempi korkeakoulututkinto, jossa pääaineena on kansatiede, taidehistoria, arkeologia tai muut historia-aineet.

 

Tehtävässä edellytetään erinomaista suomen kielen taitoa sekä hyvää ruotsin ja tyydyttävää englannin kielen taitoa.

Arvostamme arkistoalan koulutusta.

 

Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja

Tehtäväkohtainen palkka 2961,00 €/kk

Sopimusala KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Työaika 36 h 15 min viikossa

 

Espoon kaupunginmuseo on yksi maamme merkittävimmistä historian museoista. Se on dynaaminen ja kehittyvä museo mahdollisuuksien kaupungissa. Monipuolisella näyttely- ja yleisötoiminnallaan kaupunginmuseo käy vuorovaikutteista, ajantasaista ja vilkasta keskustelua yhteisön kanssa. Kulttuuriympäristötyö on nopeasti muuttuvassa kaupungissa kiinnostavaa ja haastavaa. Kaupunginmuseon asiantuntijapalvelut ja päänäyttelyt sijaitsevat Näyttelykeskus WeeGeessä. Muita toimipisteitä ovat Glims talomuseo, Lagstadin koulumuseo ja Villa Rulludd. Yhteistyö kansainvälisen ja suomalaisten tiedeyhteisöjen kanssa on tiivistä ja aktiivista.

Espoon kaupunki on savuton työpaikka.

 

Lisätietoja tehtävästä antaa

Museotoimenjohtaja Timo Tuomi

050 5666106

 

Kokoelmapäällikkö Pirkko Sillanpää

050 3648148

 

Katso tarkemmat tiedot ja täytä hakemus 31.7.2015 klo 15.45 mennessä osoitteessa www.espoonrekry.fi.