Työpaikkailmoitus

Tutkija Kansallisarkiston Suomalaiset Venäjällä 1917-1964 -tutkimushankkeeseen

Kansallisarkistossa käynnistyi syyskuun alussa viisivuotinen tutkimushanke Suomalaiset Venäjällä 1917-1964. Etsimme tutkimushankkeeseen tutkijaa, jonka päätehtävänä on käydä läpi Pietarissa/Leningradissa ja sen lähialueilla sekä Venäjän Karjalassa olleita suomalaisia koskevia aineistoja ja kirjoittaa niiden perusteella hankesuunnitelmassa tarkemmin määritellyt julkaisut. Lisäksi tutkija osallistuu interaktiivisen tietokannan sisällön suunnitteluun ja tuottamiseen.

Alkamisaika
1.12.2020
tai sopimuksen mukaan

Tehtävä päättyy
31.7.2025

***

Edellytämme hakijalta aiempaa kokemusta Suomen ja Venäjän arkistoissa työskentelystä, tutkimuksen tekemisestä ja laadukkaan suomenkielisen asiaproosan kirjoittamisesta. Lisäksi arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja ja kokemusta työryhmätyöskentelystä.

Tohtorin tutkinto tai tekeillä oleva väitöskirja (suoraan tutkimushankkeen aihepiiriin liittyvä) voidaan laskea eduksi.

Työssä tarvitaan hyvää venäjän kielen taitoa. Hankkeen työskentelykieli on suomi.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).

Tehtävä on sijoitettu Kansallisarkiston palkkausjärjestelmässä vaativuustasolle 9. Palkan vaihteluväli on 3018,65 – 4377,05 €/kk. Hakija voi esittää oman palkkatoivomuksensa.

Hae paikkaa