Työpaikkailmoitus

Tutkijatohtorin tai projektitutkijan määräaikainen tehtävä (pelikulttuurien tutkimus)

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat korkeakouluyhteisön, joka uskoo ihmiseen ja tieteeseen. Tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan huippuosaajat muuttavat maailmaa Suomen toiseksi suurimmassa monitieteisessä ja innostavassa tutkimus- ja oppimisympäristössä.

Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnassa on haettavana tutkijatohtorin tai projektitutkijan määräaikainen, noin kaksivuotinen tehtävä. Tehtävä sijoittuu Pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikköön (CoE GameCult) ja tukee siellä tehtävää pelikulttuuritutkimusta. Huippuyksikön työ keskittyy neljään yhteen kietoutuneeseen tutkimusteemaan: 1) Pelien merkitys ja muoto, 2) Pelien luominen ja tuotanto, 3) Pelaajat ja pelaajayhteisöt, ja 4) Pelit yhteiskunnassa. Lisätietoa huippuyksiköstä löytyy verkkosivuilta: https://coe-gamecult.org/.

Erityisesti haetaan henkilöä, jolla on kokemusta sekä tutkimustyöstä, että tutkimushankkeiden tai tutkimuskeskusten toiminnan käytännön organisoinnista ja kehittämisestä. Perehtyneisyys pelitutkimukseen luetaan tehtävässä ansioksi, mutta ei ole valinnan ehdoton edellytys.

Tehtävä

Tutkijatohtori / projektitutkija toimii huippuyksikön tutkimusryhmässä koordinoivassa roolissa, ja tukee erityisesti huippuyksikön johtajaa ja ohjausryhmää tutkimuskeskuksen toiminnan käytännön järjestämisessä. Nämä tehtävät sisältävät esimerkiksi tieteellisten tapahtumien ja kokousten organisointia, yhteydenpitoa kansainvälisiin ja kotimaisiin yhteistyötahoihin sekä tieteellisen työn seurantaan ja raportointiin liittyviä tehtäviä. Toissijaisesti tehtävään sisältyy omaa, huippuyksikön tutkimusteemoihin liittyvää, tarkemmin sovittavaa tutkimustyötä. Tarkemmasta työnkuvasta ja tehtävän kestosta neuvotellaan ja sovitaan rekrytointiprosessin yhteydessä.

Edellytykset

Projektitutkijan tehtävään valittavalta edellytetään tehtävään soveltuvaa työkokemusta ja vähintään ylempää korkeakoulututkintoa. Tutkijatohtorin tehtävään vaaditaan lisäksi tohtorin tutkinto.

Hakemusten arvioinnissa käytetään seuraavia kriteerejä:
– Hakijan tähänastiset ansiot
– Motivaatiokirje

Tarjoamme

Tehtävä täytetään määräaikaisesti noin kahdeksi vuodeksi, alkaen 2.1.2020 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä on 6 kk koeaika.

Projektitutkijan tehtävät sijoittuvat opetus- ja tutkimushenkilökunnan vaativuustasokartan vaativuustasoille 3-4 ja tutkijatohtorin tehtävät vaativuustasolle 5. Tehtäväkohtaisen palkanosan maksamisen lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä aktiivisessa, innovatiivisessa ja kansainvälisessä työyhteisössä.Henkilöstöetuihimme kuuluu mm. joustavat työskentelymahdollisuudet, edulliset kampusravintolat sekä kahvilapalvelut kaikilla kampuksille sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä Tampereen yliopistossa.

Hakuohjeet 

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy maanantaina 7.10.2019, klo 23.59.

Liitä hakemukseesi PDF-muodossa:

CV ja julkaisuluettelo
Korkeintaan kahden sivun mittainen kuvaus itsestäsi ja motivaatiostasi tähän tehtävään sekä tohtorintutkinnon suoritukseen.

Lisätietoja tehtävästä antaa:

Professori Frans Mäyrä, , p. 050 336 7650