Työpaikkailmoitus

Tutkimuskoordinaattori (määräaikainen)

Haemme Kansalliskirjaston tutkimuskirjaston Mikkelin toimipisteeseen

TUTKIMUSKOORDINAATTORIA

määräaikaiseen työsuhteeseen, ajalle 1.1.2020 – 30.9.2021. Tehtävän aloitusaika on sovittavissa.

Tutkimuskoordinaattorina työskentelet Digitaalinen avoin muisti (DAM) -projektissa library lab -palvelukonseptin kehittämistehtävissä yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa. Hankkeen tavoitteena on luoda uudenlainen palvelukokonaisuus, joka edistää aineistojen käytön jatkuvuutta tutkimusmenetelmien muuttuessa.

Sinun tehtävänäsi projektissa on tehdä suunnitelma uudelle library labin palvelukokonaisuudelle, markkinoida kehitettävää palvelua, suunnitella ja pilotoida labin toimintoja selvityksesi pohjalta sekä arvioida onnistumista ja jatkotoimia. Library lab -palveluun kuuluvia alueita ovat mm. humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen digitaalisen aineiston tarjoaminen tutkijoille, aineistokokeilujen mahdollistaminen ja käyttäjäfoorumin luominen.

Työskentelet yhteistyössä mm. Kansalliskirjaston digitaalisten ihmistieteiden, digitoinnin, tutkijapalveluiden ja kokoelmapalveluiden asiantuntijoiden kanssa sekä myös Kansalliskirjaston digitaalisten aineistojen erilaisten käyttäjäryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Projektin rahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastolta (Vipuvoimaa EU:lta 2014–20).

Työ edellyttää matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Toivomme sinulla olevan soveltuva tohtorintutkinto ja kokemusta tutkimustyöstä. Tehtävässä menestyäksesi tarvitset verkostoitumistaitoja ja eri näkökulmien yhteensovittamista.  Eduksesi katsomme digitaalisuuden ja digitaalisen palvelukonseptoinnin ymmärtämisen, informaatiotutkimuksen opinnot tai työkokemuksen kirjasto-, arkisto- tai museoaloilta sekä vahvan viestintäosaamisen. Toivomme sinulla olevan luovaa ongelmanratkaisukykyä, erinomaisia yhteistyö- ja organisointitaitoja, itsenäinen työtapa sekä hyvä englannin kielen taito.

Tarjoamme sinulle hienon mahdollisuuden työskennellä ja kehittää uutta palvelukokonaisuutta ainutlaatuisessa ja innostavassa asiantuntijaorganisaatiossa. Tukenasi ovat tiedonhallinnan, tutkimuksen ja tietojärjestelmien osaajat.

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa-linkistä 11.11.2019 mennessä, liitäthän mukaan ansioluettelosi. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa.

Lisätietoja tehtävästä antavat suunnittelupäällikkö Minna Kaukonen minna.kaukonen(at)helsinki.fi, puh. 050 4155 450 ja palvelujohtaja Johanna Lilja johanna.e.lilja(at)helsinki.fi . Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa hr-koordinaattori Katariina Koistinen, katariina.koistinen(at)helsinki.fi

Kansalliskirjasto vastaa kansallisen kulttuuriperinnön tallettamisesta, säilyttämisestä ja käyttöön saattamisesta. Kirjasto toimii tutkimuskirjastona erityisesti humanistis-yhteiskuntatieteellisillä aloilla ja on merkittävä kulttuuriperintödatan käyttöön asettaja. Strategiansa mukaisesti Kansalliskirjasto edistää avointa tiedettä ja digitalisaatiota. Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä. Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon. Kansalliskirjastolla on Mikkelin toimipisteessä neljään yksikköön kuuluvia toimintoja, ja muut kirjaston palveluyksiköt ovat Helsingissä.