Työpaikkailmoitus

Viipurin Suomalainen Kirjallisuusseura hakee verkkotoimittajaa wiipuri.fi-sivustolle

Verkkotoimittaja (tuntityö)

Wiipuri.fi-sivusto on Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran ylläpitämä portaali, joka kokoaa yhteen Viipuria koskevia verkkoaineistoja tutkimuksen, opetuksen ja aiheesta kiinnostuneen yleisön käyttöön.

Seura hakee sivustolle toimittajaa, jonka tehtävänä on huolehtia Wiipuri.fi sisällön ajantasaisuudesta ja täydentämisestä sekä suunnitella yhdessä projektia johtavan päätoimittajan kanssa uusia aineistokokonaisuuksia. Verkkotoimittaja toimii lisäksi seuran portaalitoimikunnan sihteerinä. Verkkotoimittaja vastaa myös seuran sosiaalisen median kanavien sisällöntuotannosta yhdessä seuran sihteerin kanssa. Tehtävä sopii erinomaisesti esimerkiksi humanististen alojen opiskelijalle tai väitöskirjatutkijalle.

Verkkotoimittajan kuukausittainen työaika on 10–20 tuntia, tilanteen ja sopimuksen mukaan. Toivomme hakijalta kokemusta suomenkielisten tekstien kirjoittamisesta ja/tai toimittamisesta. Arvostamme kiinnostusta seuran alaan ja hyviä WordPress-alustan käyttötaitoja. Venäjäntaito katsotaan eduksi.

Vapaamuotoiset hakemukset palkkatoivomuksineen lähetetään Wiipuri.fi-sivuston päätoimittajalle Sanna Supposelle 24.10.2021 mennessä sähköpostiosoitteeseen sanna.supponen[at]helsinki.fi. Päätoimittaja vastaa myös aihetta koskeviin tiedusteluihin.

Pyydämme jättämään pdf-muotoisen hakemuksen sähköpostiviestin liitteenä ja merkitsemään viestin otsikoksi ”VSKS – verkkotoimittajan haku”. Työ alkaa marraskuussa tai sopimuksen mukaan.

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, joka järjestetään viikolla 44. Tehtävään valitulla on kolmen kuukauden koeaika.

Vuonna 1845 perustetun Viipurin Suomalainen Kirjallisuusseuran (VSKS) tavoitteena on tieteellisen ja yleistajuisen Viipuri-tiedon lisääminen. Seura julkaisee VSKS:n toimitteita -sarjaa, ylläpitää Wiipuri.fi-sivustoa ja järjestää Viipuri-aiheisia tieteellisiä seminaareja. Seura kuuluu tiedekustantajien liittoon. Seuran kotipaikka on Helsinki.