Ennen ja nyt -lehden vuoden ensimmäinen numero on julkaistu!

Lue lisää

Ennen ja nytillä on uusi, päätoimittaja Olli Kleemolan juontama podcast ”Paluu historiaan”. Podcastissa tutkijat palaavat lehdessä vähintään viisi vuotta sitten julkaistujen artikkeliensa äärelle.

Lue lisää

Ennen ja nytin uusi päätoimittaja on valtiotieteiden tohtori, poliittisen historian dosentti Olli Kleemola.

Lue lisää

Uusi numero uudessa sijainnissa! Ennen ja nyt on julkaissut ensimmäisen numeron Journal.fi -alustalla, joten mm. taitto on saanut aivan uuden, raikkaan ilmeen. Moniulotteinen Eurooppa -teemanumeron vierailevana päätoimittajana toimi Kimmo Elo. Numero osoittaa, miten Euroopan kauneus ja kiinnostavuus syntyy siitä moniulotteisuudesta, rosoisuudesta, joka on muokannut maanosaa kulttuurisesti, taloudellisesti ja poliittisesti vuosisatojen ajan.

Lue lisää

Ennen ja nyt -lehden uusin numero on ensimmäinen, joka on omistettu pelkästään elokuville. Lisäksi ison osan artikkeleista ovat laatineet perustutkinto-opiskelijat. Artikkeleissa käsitellään muun muassa Kathryn Bigelow’n ja Monty Montgomeryn ohjaamaa The Loveless (1981) -elokuvaa, Julie Taymorin Fridaa (2002), Neil LaButen The Wicker Man (1973) -elokuvaa, Clint Eastwoodin westerniä Lainsuojaton (1976), Jonathan Teplitzkyn The Railway Mania (2013) ja television puolelta Star Trek Original Seriesiä (1966–1969). Käsittelynäkökulmat omat monipuolisia sukupuolipresentaatioista ja musiikin analysoinnista ajan merkityksen kuvaamiseen.

Lue lisää

1

Uusimmassa Ennen ja nytissä tuodaan esille digitaalisen historiantutkimuksen uusia menetelmiä, tutkimustuloksia ja käyttömahdollisuuksia. FT, dosentti Petri Pajun, FT Heli Rantalan ja akatemiaprofessori Hannu Salmen toimittaman teemanumeron artikkeleissa hyödynnetään Kansalliskirjaston sekä Yleisradion digitaalisia aineistoja, ja niissä käsitellään muun muassa ärtymyksen ilmaisua vuoden 1895 yleisönosastokirjoituksissa, yrityksiä saada suomalaiset käyttämään jäkälää hätäruokana 1800–1900-luvuilla ja kotimaista kulttuuriperintöä Yleisradion Elävässä arkistossa.

Lue lisää