Vuonna 2020 Vuoden museopedagoginen teko -palkinto on myönnetty Pohjois-Karjalan museon Utra ennen ja nyt -toiminnalle. Utra ennen ja nyt projektin tavoitteena on innostaa ja osallistaa paikallisia lapsia ja nuoria kulttuuriperinnön vaalimiseen sekä kehittää uusia digitaalisia museopalveluja. Pohjois-Karjalan museon osalta hanke kohdistuu Joensuun Utran kaupunginosaan, johon syntyi 1800-luvulla värikäs ja kukoistava teollisuusyhdyskunta.

Lue lisää

Europeana Common Culture -hankkeen tarkoitus on lisätä tietoisuutta eurooppalaisesta kulttuuriperinnöstä. Osana hanketta Europeana ja Ruotsin kansallisperinnön virasto Riksantikvarieämbetet ovat julkaisseet blogitekstejä, joissa tarkastellaan humalan merkitystä Euroopan historiassa. Viljelykasvina humala oli merkittävä arjen ja yhteiskunnan kannalta.

Lue lisää

1

Mistä kotiseuturakkaus ja kuulumisen kokemus syntyvät? Miten juurettomuutta torjutaan yhdessä? Näihin kysymyksiin vastataan Suomen Kotiseutuliiton toteuttamassa ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittamassa hankkeessa, jossa nuoret sukupolvet nousevat toiminnan kohteesta tasa-arvoisiksi kotiseututyön tekijöiksi ja kotikulmiensa asiantuntijoiksi.

Lue lisää