Laajaan arkistomateriaaliin perustuva teos on mielenkiintoinen tulkinta New Yorkissa pitkään vaikuttaneen ravintoloitsijan Tyyni Kalervon elämäntarinasta. Kalervo (1900-1993, os. Hyryläinen) saapui Pohjois-Amerikkaan 1920-luvulla Kanadan kautta, ja loi moninaisten vaiheiden jälkeen uran New Yorkissa näkyvänä amerikansuomalaisen kulttuurin voimahahmona. Pohjan suomalaisen kulttuurin tukemiselle erilaisissa avustushankkeissa loi menestyvä ravintolatoiminta, jossa Kalervo loi omaisuutensa ja laajamittaisen sosiaalisen verkostonsa. ”Mrs. K:n” […]

Lue lisää

Maritta Pohls on kirjoittanut ja toimittanut melkoisen määrän tilaushistoriateoksia 1980-luvun lopulta alkaen sekä yksin että muiden tekijöiden kanssa. Pohlsin Viini, laulu ja taustajoukot: Hotelli- ja ravintolahenkilökunnan historia(2016) on pönähtävä ja reilusti kilon painoinen kirja, jonka hän on tehnyt Palvelualojen ammattiliiton (PAM) kanssa yhteistyössä. Kirjan ulkoasu ei houkuttele, mutta halusin lukea teoksen, koska sen aihe herätti […]

Lue lisää