Suometar

Tammikuussa perustettiin suomenkielinen sanomalehti Suometar. Perustajat olivat nuoria suomenmielisiä miehiä: Paavo Tikkanen, August Ahlqvist, David Europaeus ja Andreas Warelius.

Lehden tekijöitä askarrutti kysymys lehdistön tehtävistä. Suomettaren numerossa 16 asiaa pohdittiin perusteellisesti. Lehti ilmoitti, että se ei ollut tarkoitettu "vain varsinaisille talonpojille, vaan myös enemmän sivistyneelle yleisölle". Kansan piiristä ei lukijoita löytynytkään, sillä vuoden lopussa tilaajia oli vain 258.

Perustajat kirjoittivat paljon itse lehteensä. Jo ensimmäissä numerossa oli Ahlqvistin Satu, moniosainen "kansatieteellinen unelma". Hän julkaisi lehdessä myös runoja. Warelius oli lehden ensimmäinen päätoimittaja. Hän kirjoitti lehteen mm. runonsa Uimalaulu.

Warelius oli myös yksi niistä kymmenestä opiskelijasta, jotka juhlallisesti sitoutuivat käyttämään kirjoituksissaan ja puheessaan vastedes suomea. Tikkanen kirjoitteli erityisesti kieliasioista. Syksyllä hänestä tuli lehden päätoimittaja.