Muut ilmoitukset

Esitelmäkutsu

Esitelmäkutsu

Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksella järjestetään perjantaina 14.4.2023 klo 10–15 Educarium-rakennuksen tilassa Edu3 seminaari aiheesta:

Löytöretkiä Kersti Bergrothin maailmaan

Seminaarin tarkoituksena on koota yhteen kirjailija Kersti Bergrothista kiinnostuneita tutkijoita eri tieteenaloilta ja kartoittaa Bergrothia koskevan tutkimuksen nykytilaa. Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille.

Seminaariin tarjottavat esitelmät voivat liittyä mihin tahansa Bergrothin viljelemään kirjallisuuden lajiin (romaanit, näytelmät, pakinat, lyriikka, nuoriso- ja viihdekirjallisuus, elokuvakäsikirjoitukset…) sekä Bergrothin toimintaan yhdistyksissä ja järjestöissä (esim. PEN-klubi, Kirjailijaliitto, Antroposofinen seura), toimittajana ja osana ja yhteydessä erilaisiin verkostoihin ja toimijoihin suomalaisella ja kansainvälisellä kulttuurin kentillä.

Esitelmien aihepiirejä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

v Bergrothin tuotanto ja sen vastaanotto
v Bergrothin monikielisyys
v Bergroth Päiväkirjan ja Sinisen kirjan toimittajana
v Toiminta antroposofian piirissä ja antroposofina
v Julkaisemattomat käsikirjoitukset ja kirjeenvaihto
v Suku- ja ystäväsuhteet ja -verkostot
v Bergrothin kytkökset Karjalaan ja karjalaisuuteen
v Bergrothin käsikirjoitusten pohjalta tuotetut näytelmät ja elokuvat

Niitä, jotka ovat kiinnostuneita pitämään seminaarissa 20 minuutin mittaisen suomen- tai ruotsinkielisen esitelmän, pyydetään lähettämään otsikko, 10–15 rivin mittainen abstrakti sekä yhteystietonsa 31.1.2023 mennessä seminaarin vastuujärjestäjälle osoitteeseen: .

Vahvistus ehdotuksen hyväksymisestä lähetetään helmikuun puolivälissä, jonka jälkeen tilaisuuden ohjelma julkaistaan seminaarin kotisivulla:

https://kerstibergroth.wordpress.com

Toivomme runsasta osanottoa!

Järjestelytoimikunnan puolesta

Tiina Mahlamäki
Uskontotieteen yliopistonlehtori, Turun yliopisto

040 549 8902