Työpaikkailmoitus

Kaksi uutta vakinaista ja neljä määräaikaista tehtävää Järvenpään museopalveluissa

Tule töihin Järvenpäähän, Tuusulanjärven taiteilijayhteisön äärelle! Haemme vakinaisiin tehtäviin yhtä museoassistenttia ja yhtä opasta, sekä määräaikaisiin tehtäviin neljää kesäopasta ajalle 1.5.-30.9.2023.

Järvenpäässä sinua odottaa sydämellinen ja innostunut työyhteisö, jolla on yhteinen päämäärä kulttuuriperinnön eläväksi ja saavutettavaksi tekemisessä. Kaikki haussa olevat työtehtävät tarjoavat sinulle mahdollisuuden käyttää luovuutta ja kekseliäisyyttä, ja pienessä työyhteisössä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Työ tarjoaa elämyksiä ja merkityksellisyyttä ja pääset työskentelemään myös historiallisissa taiteilijakodeissamme, Tuusulanjärven taiteilijayhteisön sydämessä.

Vakinaisen museoassistentin tehtävä edistää yleisötyötä, vuorovaikutusta, opetusta ja kasvatusta sekä aineistojen ja tiedon saatavuutta, saavutettavuutta ja käyttöä. Museoassistentin työ kehittää ja edistää kaikenikäisten kulttuurisia oikeuksia taiteen kokemiseen ja osallisuuteen taideperinnöstä. Yksi keskeinen kohderyhmä ovat lapset ja nuoret. Tehtävään kuuluvat mm. pedagogisen toiminnan suunnittelu ja toteutus yhdessä yleisötyön amanuenssin ja muun tiimin kanssa, museopalveluiden opastukset ja kohteiden asiakaspalvelu aukioloaikojen mukaisesti, näyttelysihteerin tehtävät, tilojen valvonta, Museokortti-yhteistyö sekä museokaupasta vastaaminen.
Lue lisää ja hae: Museoassistentti (rekrytointi.com)

Vakinaisen oppaan tehtävä on keskeisessä roolissa kulttuuriperinnön välittämisessä erilaisille yleisöillemme ja edustat tärkeällä tavalla koko museota kävijöillemme. Oppaan tehtäviin kuuluvat museokohteiden opastukset, asiakaspalvelu ja sen kehittäminen, tilojen valvonta ja museokaupan hoito. Pääset suunnittelemaan opastusten runkoja, erilaisia teemaopastuksia, työpajoja ja tapahtumia sekä itsenäisesti että tiimityönä. Tehtävässä on eduksi kokemus työpajojen vetämisestä museossa. Tehtävä sisältää myös erilaisten tilaisuuksien järjestelyjä, viestintää ja markkinointia. Pääset vaikuttamaan myös näyttelytuotantoihin. Lisäksi opas voi tarpeen mukaan osallistua luettelointi- ja kuvaamistehtäviin.
Lue lisää ja hae: Museo-opas (rekrytointi.com)

Määräaikaisessa kesäoppaan (opasvalvojan) tehtävässä kartutat monipuolisesti museoalan osaamista. Opasvalvojan tehtäviin kuuluvat kolmen museokohteemme (taidemuseo, Ahola, Suviranta) asiakaspalvelu, tilojen valvonta, näyttelyopastukset sekä museokaupan hoito. Tehtävä sisältää myös erilaisten tilaisuuksien järjestelyjä, viestintää ja markkinointia. Lisäksi opasvalvoja voi tarpeen mukaan osallistua luettelointi- ja kuvaamistehtäviin. Odotamme sinulta innostusta mieleenpainuvien museoelämysten ja asiakaskohtaamisten luomiseen. Edellytämme valmiutta sitoutua työsuhteeseen toukokuun alusta syyskuun loppuun asti.
Lue lisää ja hae: Opasvalvoja (rekrytointi.com)

Lisätietoja:
Jaana Tamminen
Museopalveluiden päällikkö
Järvenpään taidemuseo, Ahola, Suviranta, Villa Kokkonen
JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI
Museopalvelut
Kirjastokatu 8, PL 41, 04401 Järvenpää
Vaihde (09) 27 191, Matkapuhelin 040 315 2587

www.jarvenpaa.fi