Artikkelipyyntö

Kirjoituskutsu Lassi Nummen nimikkoseuran kirjat

Tarjoaisitko tekstiäsi Lassi Nummen nimikkoseuran julkaisuihin? Niiden teemat ovat 1) Lassi Nummi (elämäntyö, tuotanto, vaikutus) ja 2) Hyvyys.

  1. Lassi Nummen laajassa elämäntyössä ja kaunokirjallisessa tuotannossa on paljon tutkittavaa. Hän on kotimaisen modernismin klassikko, joka uudisti lyriikkaa ja proosaa. Nummen toiminta Kirjailijaliiton ja Suomen PENin johdossa, Raamatunkäännöskomiteassa, esseistinä, kannanottajana ja yhteiskunnan ja kulttuurin vaikuttajana tarjoaa mielenkiintoisia aiheita. Hänen henkevä ja usein leikillinen lähestymistapansa eri kysymyksiin houkuttelee usein jo sinänsä tulkintoihin.

Lassi Nummi ja antiikki olisi yksi hyvä aihe. Hän aloitti yliopisto-opintonsa Rooman kirjallisuuden luennoilla ja otti antiikkiin kantaa koko tuotannossaan.

2. Hannah Arendt ja Eero Tarasti esittävät filosofiassaan hyvyyden ongelmana. Miksi hyvyys herättää joskus vastustusta ja jopa vainoa? Tai onko hyvyys sittenkään ongelma? Tätä voi käsitellä esimerkiksi historian, kulttuurihistorian, aatehistorian, filosofian, taiteen ja kirjallisuuden pohjalta.

Lähetäthän tekstistäsi suunnitelman: otsikko, lähestyntä, tärkeimmät ideat ja lähteet.

Lassi Nummen seuran piirissä koottuja kokoelmia ilmestyy vuodessa yksi tai kaksi. Sen lisäksi yhdistys järjestää tapahtumia Jyväskylän Kevät ja Jyväskylän Syksy.