Työpaikkailmoitus

Kokoelma-amanuenssi Mobiliaan

Nykyisen amanuenssimme siirtyessä uusiin haasteisiin, haemme vakituiseen työsuhteeseen
Kokoelma-amanuenssia

Kokoelma-amanuenssi vastaa museon kokoelmien kokonaistilasta ja pitää yllä museon kokoelmapolitiikkaa.
Kokoelmien hallinta sisältää historia-arvon ja kokoelmatietokannan ylläpitämisen ja kehittämisen. Tieteelliset asiantuntijatehtävät painottuvat historia-arvokonsultointiin sekä rakennushistoriaan ja kulttuuriympäristön suojeluun liittyvään asiantuntijatyöhön.  Kokoelma-amanuenssin työtehtäviin kuuluvat mm. kokoelmaesinevarastosta ja sen toimivuudesta huolehtiminen, vastuu luetteloinnin ajantasaisuudesta, esinelainojen järjestelyt, osallistuminen näyttelytoimintaan kokoelmien osalta sekä kokoelmahotellin esittelyt.
 
Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää museologian opintoja ja mielellään vankkaa käytännön kokemusta museotyöstä, tietojärjestelmäpohjaisen kokoelmahallinnan tuntemusta sekä museotyön laaja-alaista asiantuntemusta. Valittavalta edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa museo- tai muissa tehtävän hoitoon soveltuvissa aineissa. Hyvä kielitaito sekä sujuva kirjallinen ja suullinen ilmaisu katsotaan eduksi. Lisäansiona pidetään suomalaisen liikennehistorian ja ajoneuvohistorian tuntemusta.

Työyhteisössämme arvostamme yhteistyökykyä, joustavuutta ja hyviä sosiaalisia valmiuksia. Edellytämme valittavalta kykyä toiminnan kehittämiseen ja innostunutta otetta museon monipuoliseen tehtäväkenttään. Asiakaspalvelu on oleellinen osa työtä. Asiakaspalveluhenkisyyden lisäksi arvostamme aktiivista myyntiotetta palveluidemme markkinoimiseksi.
 
Palkkauksessa noudatamme museoiden työehtosopimusta. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Toimi täytetään neljän kuukauden koeajalla.
Työ alkaa 15.8.2014 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa vs. museonjohtaja Taina Rantala puh. 044 0820160 tai
Hakemukseen, jota ei palauteta, tulee liittää ansioluettelo.
Toimita hakemuksesi meille 3.7.2014 mennessä otsikolla kokoelma-amanuenssi. Haastattelut toteutetaan 8.-10.7.2014 välisenä aikana.
 
*********
Mobilia on valtakunnallinen tie- ja ajoneuvojen erikoismuseo. Sijaitsemme luonnonkauniilla paikalla Längelmäveden rannalla Kangasalla, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Museo toimii myös kokoelmahotellina. Kokoelmiin kuuluu yli 54 000 objektia, jotka sisältävät esineitä, ajoneuvoja, valokuvia ja kirjoja.
Kokoelmista yli 80% on digitoitu.  Museon vakituisessa palveluksessa on 13 henkilöä.
Museomme on avoinna ympäri vuoden, ja vuosittain vaihtuvat teemanäyttelymme, erikoisnäyttelymme sekä runsas tapahtumatarjonta tuovat meille lähes 50 000 kävijää.