Työpaikkailmoitus

Kulttuuriympäristöasiantuntija, jolla arkeologin koulutus Hämeenlinnan kaupunginmuseoon

Hämeenlinnan kaupunginmuseo toimii Kanta-Hämeen alueellisena vastuumuseona. Se neuvottelee kulttuuriympäristön suojeluasioissa ja antaa jo mittavan määrän viranomaislausuntoja. Kanta-Häme on rikasta arkeologisesti ja rakennusperinnön osalta. Toisaalta kulttuuriympäristötoiminta on museossa nuorta. Haasteena on yhä suojelukäytäntöjen sisäänajo, selvitysten tekeminen ja digitalisaatio. Museon tuleva kulttuuriympäristöjärjestelmä helpottaa pian aineistohakua ja viranomaistoimintaa.  Nyt museo vahvistaa kulttuuriympäristöosaamistaan hakemalla palvelukseensa kulttuuriympäristöasiantuntijaa, jonka pääaine on arkeologia, mutta jonka koulutus tai kokemus tukisi myös kulttuuriperinnön hoidon organisointia, rakennetun perinnön ymmärtämistä ja museon digitalisaatio-ohjelmaa.  Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, jossa pääaineena arkeologia ja perustaitoja edistyneemmät tietotekniset taidot. Sivuaineina tulee olla jokin museoaine, kuten taidehistoria, historia tai kansatiede. Eduksi katsotaan kokemus kulttuuriympäristösuojelun viranomaistoiminnasta ja perinnemaisemien hoidosta.

 

Tehtävä on museossa uusi. Kulttuuriympäristöasiantuntijan tehtäväkuvaan kuuluu viranomaistyön ohella kulttuuriympäristön hoitoon ja tiedon saavutettavuuteen liittyviä asiantuntijatehtäviä.  Alueellisessa tiimissä lähimpiä kollegoitasi ovat rakennustutkija, arkeologi, restaurointiasiantuntija, maakuntatutkija ja museonjohtaja. Museossa työskentelee 20 vakituista museoalan työntekijää. Arvostamme kehittämishalukkuutta ja luontevia sosiaalisia valmiuksia. Omaat optimistisen asenteen ja pystyt työskentelemään rauhallisesti paineen alla. Työyhteisömme tavoitteena on edistää kulttuuriperinnön tuntemusta ja suojelua yhdessä kanssaihmisten kanssa. Näemme museotyön yhteiskunnallisena toimintana, joka tuottaa hyvän elämän aineksia mm. saavutettavan tiedon, kulttuuriympäristöhoidon mahdollistamisen ja elinympäristön kohentumisen kautta.

 

Tehtävä alkaa 1.3. tai sopimuksen mukaan. Etätyö osana monipaikkaista työtä on museossa arkipäivää. Nepton-järjestelmä sallii 50 tunnin saldon, ja siitä vapaita voi pitää useita päiviä kerralla. Tehtäväkohtainen palkka KVTES:n mukaan, työaika 36 h 15 m / vko. Koeaika 6 kk. Valittavan tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus 1 kk sisällä toimen vastaanottamisesta.

 

Lisätietoja tehtävästä antaa 9.1. jälkeen alueellisen vastuumuseon arkeologi Antti Krapu, , p. 0405690035 ja museonjohtaja Tuija-Liisa Soininen, , p. 0405412771

 

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi viimeistään 25.1.2023. Lisätietoa ja hakulinkki https://questionnaires.jobilla.com/e6cd57e0-3fa5-4773-b86b-bdff8a375ac3