Työpaikkailmoitus

Näyttelypäällikkö / Historialliset museot, Tampere

Tampere on kiinnostava ja moniääninen kulttuurikaupunki ja uuden kulttuuristrategian mukaan kulttuuri tekee Tampereesta kestävästi kasvavan kaupungin. Tampereen historialliset museot on Suomen suurimpia museoita. Sen lippulaiva on Vapriikki, museoalan edelläkävijä, joka tunnetaan monipuolisuudestaan ja kiinnostavista kansainvälisistä näyttelyistään. Tiivistä yhteistyötä tehdään myös Vapriikkiin sijoittuvien Suomen jääkiekkomuseon ja Postimuseon kanssa.

Tampereen historiallisten museoiden kokonaisuuteen kuuluu Vapriikin lisäksi Museo Milavida ja Amurin museokortteli, Pirkanmaan maakuntamuseo, Tampereen luonnontieteellinen museo, museoravintolat ja kaupat sekä museoiden kokoelmakeskus. Kokoelmiin kuuluu 400 000 esinettä, 259 000 luonnontieteellistä näytettä ja 1,8 miljoonaa valokuvaa. Työyhteisö on noin sadan hengen suuruinen. Pirkanmaan maakuntamuseolla ja Tampereen luonnontieteellisellä museolla on molemmilla alueellisen vastuumuseon tehtävä.

Haemme näyttelypäällikköä vakituiseen toimeen Tampereen historiallisiin museoihin 1.1.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tehtäviin kuuluvat historiallisten museoiden näyttelyohjelmistojen suunnittelu, näyttelyiden käsikirjoittaminen ja näyttelyiden valmistelutyöt sekä osallistuminen myös näyttelyitä koskeviin neuvotteluihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Näyttelypäällikkö vastaa näyttelyiden talouden sekä henkilöstön johtamisesta, ja hänen alaisinaan työskentelevät näyttelytutkijat, näyttelyverstas ja museolehtorit. Näyttelypäällikön tehtävään kuuluu kansainvälisen ja kansallisen yhteistyöverkoston ylläpitäminen ja laajentaminen. Lisäksi tehtäväkenttään sisältyvät muut asiantuntijatehtävät ja erilaiset yhteistyöprojektit. Näyttelypäällikkö tekee tiivistä yhteistyötä historiallisten museoiden markkinoinnin ja viestinnän sekä asiakaspalvelun kanssa.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, jossa mukana museoaineita (esim. historia, arkeologia, museologia), laaja kielitaito (vähintään erittäin hyvä suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielen taito). Lisäksi vaaditaan hyvät suulliset ja kirjalliset esiintymisvalmiudet sekä esimieskoulutus (tai vastaava työkokemus) ja talousosaaminen (tai vastaava työkokemus).

Toivomme sinulla olevan museoalan työkokemusta vähintään noin viisi vuotta sekä kokemusta vaativien kansainvälisten näyttelyprojektien johtamisesta ja toteuttamisesta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää myös esihenkilö-, johtamis- ja projektinhallintataitoja, joustavuutta, hyviä neuvottelutaitoja, priorisointi- ja ongelmanratkaisutaitoja ja verkostoitumiskykyä. Kansainvälisen ja kotimaisen museokentän hyvä tuntemus on eduksi hakijalle. Eduksi katsotaan myös hyvät esimiestaidot, laaja kielitaito, akateemiset julkaisut sekä voimassa oleva B-ajokortti.

Pyydämme, että merkitset hakemukseesi kelpoisuutesi ja liität kopiot kelpoisuuden osoittavista tutkintotodistuksista sähköiseen hakemukseen Kuntarekryyn. Alkuperäiset todistukset katsotaan mahdollisessa haastattelussa.
Lisätietoja tehtävästä antaa museonjohtaja Kimmo Antila, puh.  040 670 1060, sähköposti .

Hakuaika päättyy 24.11.2022.

Tehtävää haetaan Kuntarekryssä Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin.html

Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184,

On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia. Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!
Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.