Työpaikkailmoitus

Projektitutkija kulttuuriympäristötiedon tallentamiseen (Porvoon museo)

Porvoon museo – Itä-Uudenmaan alueellinen vastuumuseo etsii määräaikaiseen työsuhteeseen projektitutkijaa kulttuuriympäristötiedon tallentamiseen ajalla 13.2.−31.12.2023.

Porvoon museo – Itä-Uudenmaan alueellinen vastuumuseo toimii Porvoon, Sipoon, Loviisan, Lapinjärven, Askolan, Pukkilan, Pornaisten ja Myrskylän alueella. Museo hoitaa alueellaan kulttuuriympäristön viranomaistehtävää sekä museotoiminnan edistämistehtävää.

Haemme projektitutkijaa Porvoon museon hankkeeseen MIPistä maailmalle – Itä-Uudenmaan kulttuuriympäristötiedon digitointi ja saatavuuden parantaminen. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Projektitutkija työskentelee alueellisen työn -tiimissä, johon kuuluvat lisäksi rakennustutkija, arkeologi, korjausrakentamisen asiantuntija ja kulttuuriperintötutkija. Hankkeen tavoitteena on tallentaa alueen rakennetun kulttuuriympäristön selvityksiä ja inventointeja MIP-ohjelmaan ja mahdollistaa tiedon avaaminen muiden hyödynnettäväksi. Työhön kuuluu kenttätyötä sisältäen valokuvausta ja inventointien tarkistusta.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto tai soveltuva erikoisammattitutkinto. Työssä edellytetään inventointikokemusta ja rakennusperinnön tuntemusta. Kulttuuriympäristötiedon tallentamiseen käytettyjen ohjelmien tuntemuksesta on etua.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyvää suomen kielen taitoa, tyydyttävää ruotsin kielen taitoa ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä oman auton käyttöä.

Palkkaus ja muut työsuhteen ehdot määräytyvät KVTES:in mukaan. Haastattelut pidetään viikolla 5 ja tehtävä täytetään mahdollisimman pian.

Tiedustelut: Rakennustutkija/tiiminvetäjä Kirsi Toivonen 040-5807627
Hakemukset lähetetään sähköpostilla 27.1.2023 mennessä osoitteeseen: