Työpaikkailmoitus

SKS hakee tietojärjestelmäasiantuntijaa

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ry (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii muistiorganisaationa, tutkimuslaitoksena ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, tiedekustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto-osasto. Seuraan kuuluu noin 2 300 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 65 henkeä.

SKS hakee arkistoonsa pysyvään työsuhteeseen digitaaliseen aineistonhallintaan erikoistunutta

TIETOJÄRJESTELMÄASIANTUNTIJAA

Tietojärjestelmäasiantuntija vastaa arkiston digitaalisten kokoelmien ja palveluiden hallinnasta ja kehittämisestä. Tietojärjestelmäasiantuntijana hoidat tarvittaessa myös muita esimiehen määräämiä tehtäviä kuten analogisen aineistohallinnan välineiden ja prosessien kehittämistä.

Tietojärjestelmäasiantuntijalta odotamme

  • kokemusta arkistoalan tietojärjestelmien ja avoimen lähdekoodin projekteista
  • ymmärrystä arkistoissa käytössä olevista metatietomalleista, yhteentoimivuudesta linkitetyn datan avulla, metatiedon haravoimisesta ja/tai mappaamisesta (esimerkiksi Finnan OAI/PMH)
  • alan yhteistyöhankkeiden tuntemusta (esim. Finna.fi -hakupalvelut), arkistoalan työkokemusta ja/tai tutkintoa
  • sopivaa ylempää korkeakoulututkintoa
  • kykyä tiimissä työskentelyyn ja valmiutta kehittää osaamista ja oppia uutta kanssamme.

SKS:n arkisto on perinteen ja nykykulttuurin sekä kirjallisuuden ja kulttuurihistorian alojen yksityisarkisto, joka tarjoaa julkista palvelua. Perinteen ja nykykulttuurin kokoelmat sisältävät suullista perinnettä, kansanmusiikkia, kansatieteellisiä kuvauksia, elämäkertoja ja muistitietoa. Kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelman henkilöarkistoaineistot toimivat kirjallisuuden, historian, taiteen ja monen muun tutkimusalan lähteinä. Aineistot ovat mm. käsikirjoituksia, valokuvia ja äänitteitä.

Toimi täytetään 1.2.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Koeaika tehtävään on neljä kuukautta.

Hae tietojärjestelmäasiantuntijan tehtävää tämän linkin kautta
https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?54d3ff68fi-FI 14.1.2022 mennessä. Voit liittää lomakkeeseen ansioluettelosi.

Lisätietoja antaa arkistonjohtaja Outi Hupaniittu, puh. 040 581 7980, to 23.12.2021 klo 14–15 ja ti 11.1.2022 klo 11–12.