Artikkelipyyntö

Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia tulevaan numeroonsa, teemana LIIKE

Tiedelehti Hybris hakee nyt kirjoittajia huhtikuussa ilmestyvään numeroonsa. Hybris on tiedelehti, joka tarjoaa julkaisufoorumin perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille – tai kenelle vain, jolla on halua saada kiinnostava tieteellinen tekstinsä julki.

Numeron 1/2018 teema on LIIKE

Muuttoliike, ympäristöliike, työväenliike. Uskonnollinen liike, poliittis-yhteiskunnallinen liike, kulttuuriliike. Länsimaiselle ihmiselle liikkuvuus katsotaan monesti myönteiseksi asiaksi siinä missä paikallaan pysyminen on merkki taantumuksesta. Miksi toiset ovat syntyneet lähtemään ja haluavat pysyä liikkeessä? Mikä on liikuttanut ihmisiä, esineitä ja ajatuksia viimeisten kymmenien, satojen ja tuhansien vuosien ajan? Kaikilla ei ole oikeutta liikkua vapaasti, ja ennen vanhaan liikkuva ihminen saatettiin tuomita irtolaisuudesta. Nykyäänkin ei-toivottujen ihmisten liikkuminen yritetään padota fyysisillä ja hallinnollisilla muureilla. Miksi liikettä pidetään vaarallisena? Tarkoittaako liike muutosta? Liittyykö liikkeeseen konflikti? Mistä kansanliikkeet saavat alkunsa? Milloin aatteista tulee liikkeitä ja miten ne leviävät ympäri maailmaa? Voit lähestyä teemaa yhtä hyvin erilaisten liikkeiden, liikenteen kuin vaikka liikunnan kautta. Milloin kehon liike muuttuu taiteeksi? Entä miten ihmiset viestivät liikkeen avulla?

Teema on tarkoitettu vapaasti ja laajasti tulkittavaksi. Toiveenamme on saada monipuolisia juttuehdotuksia eri tieteenaloilta. Lähetä sivun mittainen synopsis aiheestasi viimeistään 31.1. osoitteeseen josefina.sipinen(at)uta.fi. Toimituskunta käsittelee saapuneet tarjoukset viikon 6 aikana. Mukaan valittujen tekstien deadline on 21.3. Tämän jälkeen kirjoitukset käyvät läpi toimituskierroksen, jonka päätteeksi kirjoittajilla on vielä viikko aikaa muokata tekstejään annetun palautteen pohjalta. Artikkeleiden lisäksi julkaisemme myös kirja-arvosteluita.

Hybriksen viimeisin numero (3/2017) ilmestyi 20.12. teemalla ”Perhe ja verkostot”. Tähän ja aiempiin numeroihin voi tutustua osoitteessa www.hybrislehti.net. Meidät löytää myös Twitteristä @hybrislehti ja Facebookista www.facebook.com/hybrislehti/. Hybriksen kirjoittajaohjeet löytyvät täältä hybrislehti.net/content/kirjoita-hybrikseen