Työpaikkailmoitus

Tietoasiantuntija Kansalliskirjastoon

Kansalliskirjaston tutkimuksen palvelut -yksikkö hakee

TIETOASIANTUNTIJAA

määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 14.12. 2020 – 31.12.2025 (aloitusaika on sovittavissa).

Helsingin yliopiston suurin erillislaitos Kansalliskirjasto vastaa kansallisen julkaisuperinnön ja ainutlaatuisten kokoelmiensa kartuttamisesta, kuvailusta, säilyttämisestä ja käyttöön asettamisesta. Lisäksi se toimii koko kirjastokentän valtakunnallisena palvelu- ja kehittämisyksikkönä, joka edistää kotimaista ja kansainvälistä yhteistoimintaa.

Tietoasiantuntijana tehtäväsi sijoittuvat Tutkimuskirjaston palvelualueelle, Tutkimuksen palvelut -yksikköön. Niihin kuuluu erikoiskokoelmiin (erityisesti Nordenskiöldin kokoelma) liittyvä kokoelmanhoitotyö ja tietopalvelu, opiskelijoille ja tutkijoille suunnattujen palveluiden suunnittelu ja toteuttaminen, osallistuminen Kansalliskirjastoon hankittavan aineiston valintatyöhön, asiakaspalvelutyö sekä näihin tehtäviin liittyvä viestintä.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää:

soveltuvaa korkeakoulututkintoa

  • monipuolista kielitaitoa (suomi, ruotsi, englanti. Latinan, ranskan, saksan, italian ja muiden kielten tuntemus katsotaan eduksi)
  • eurooppalaisen historian ja kulttuurin tuntemusta
  • kirjahistorian tuntemusta
  • yhteistyökykyä
  • hyviä suullisia ja kirjallisia viestintä- ja esiintymistaitoja

Arvostamme laajan kielitaidon lisäksi informaatiotutkimuksen opintoja tai kokemusta työskentelystä tieteellisissä kirjastoissa sekä ongelmanratkaisu- ja organisointitaitoja.

Palkkasi on noin 3200-3500 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Työskentelypisteesi sijaitsee Kansalliskirjaston päärakennuksessa (Unioninkatu 36).

Lisätietoja tehtävästä antavat tietoasiantuntija Jaakko Tahkokallio (), p. 02941 22731, 2.11. klo 13-15 ja 5.11. klo 10-12 ja palvelupäällikkö Tarja Mäkinen (tarja.h.makinen at helsinki.fi) p. 050 415 0407, 6.11. klo 9-11 ja klo 12.11. Klo 12-14.

Hakuaika päättyy 16.11.2020.

Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmään Hae paikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa.