Museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKO etsii jälleen vaikuttavia ja innostavia nykydokumentointitekoja. Nykydokumentointiteko- tunnustuspalkinto julkistetaan Kansallismuseossa 13.-14.10.2021 pidettävässä TAKO-seminaarissa. Palkittavan teon tulee ajoittua aikavälille syyskuu 2019 – elokuu 2021. Vapaamuotoiset hakemukset ja esitykset toimitetaan TAKO-ohjausryhmälle () 31.8.2021 mennessä.

Lue lisää

Perjantaina 18.9.2020 museot eri puolilla Suomea osallistuvat yhdessä nykydokumentointitempaukseen, jonka tarkoituksena on tallentaa tämän päivän kulutusta eri näkökulmista yhden päivän ajan. Tempauksen järjestää museoiden valtakunnallinen tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKO.

Lue lisää

Kansalliskirjaston verkkoarkisto kerää koronapandemian (COVID-19) aikaan ajankohtaista suomalaista verkkoaineistoa. Erityisen tervetulleita ovat virallisten tahojen sivustojen lisäksi erilaiset arkisemmat sivustot ja sisällöt, kuten meemit, hassut kuvat, tapahtumat tai elämää koronan aiheuttaman poikkeustilan aikaan heijastavat tempaukset.

Lue lisää

Koronaviruskriisi on historiallinen käännekohta, joiden dokumentointi kuuluu Suomen kansallismuseon ja Museoviraston tehtäviin. Mitä poikkeustila ja epidemia merkitsevät Suomessa ja suomalaisille?

Lue lisää