Aina-kokoelmanhallintajärjestelmän julkinen liittymä palvelee monenlaisia käyttäjiä. Tutkijat, tietokirjailijat ja opettajat pääsevät selaamaan aineistoja. Samoin sukututkijat ja oman perhehistorian kartoittajat voivat esimerkiksi etsiä vanhoista valokuvista tuttuja paikkoja. Muiden museoiden työntekijät voivat tarkastella kokoelmia tulevia näyttelyjä silmällä pitäen. Ja tietysti museokokoelmia voi selata ihan tutustumisen ilosta!

Lue lisää

Postimuseo avaa kokoelmiaan kaikkien saataville Finna.fi -palveluun. Julkaistavat aineistot koostuvat monipuolisesti kokoelmien eri osista, muun muassa esineitä, karttoja ja valokuvia. Avatut aineistot tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua postin ja viestinnän monipuoliseen ja kiehtovaan historiaan. 

Lue lisää

Museovirasto avaa Finna-palvelussa yli 200 000 kokoelmakuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat ovat painolaatuisia ja niitä voi käyttää esimerkiksi erilaisissa julkaisuissa ja tutkimuksen yhteydessä. Avaamalla kuvat vapaaseen käyttöön Museovirasto haluaa tukea kulttuuriperinnön avointa käyttöä ja lisätä sen saavutettavuutta.

Lue lisää

1

Kansalliskirjaston sivulta löytyy kooste avoimista aineistoista tutkimuksen ja opetuksen käyttöön: Etsitkö aineistoa tutkimuksen tai opetuksen tarpeisiin, mutta kirjastot pysyvät suljettuina ja e-kirjojen lukuoikeudet on varattu? Avointen aineistojen merkitys korostuu koronavirustilanteen aikana. Listasimme avointen aineistojen palveluja erityisesti humanististen ja yhteiskuntatieteellisten alojen tutkimuksen ja opetuksen tueksi. Näihin sisältöihin pääset käsiksi ajasta, paikasta ja organisaatiosta riippumatta. Lista ei […]

Lue lisää