Uudet julkaisut

Postimuseo avaa kokoelmiaan verkkoon kaikkien ulottuville

Sähköllä toimiva kimputuskone, jota käytettiin kirjeiden niputtamiseen. 1970. Postimuseo.

Postimuseo avaa kokoelmiaan kaikkien saataville Finna.fi -palveluun. Julkaistavat aineistot koostuvat monipuolisesti kokoelmien eri osista, muun muassa esineistä, kartoista ja valokuvista. Avatut aineistot tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua postin ja viestinnän monipuoliseen ja kiehtovaan historiaan.

Avattaviin esinekokoelmiin kuuluu muun muassa Postin toimipaikkojen työvälineitä, kalusteita sekä opastekylttejä ja -kilpiä. Vanhimmat esineistä ovat peräisin jopa 1700-luvulta, mutta suurin osa on ollut käytössä vielä 1900-luvulla. Julkaistavat valokuvat puolestaan esittelevät esimerkiksi postin kuljetusta ja siihen käytettyjä ajoneuvoja. Kartat taas valottavat postinkuljetusreittien kehittymistä 1600-luvulta 1900-luvulle.

Postin linja-auto Lapissa, 1966. Postimuseo.

Aineistojen avaaminen verkkoon on jo pitkään ollut Postimuseon kokoelmatyön keskeisimpiä tavoitteita. Tämän vuoden aikana Postimuseo onkin panostanut erityisesti aineistojen digitoimiseen. Aineistot ovat tutkijoille, opettajille ja muille kiinnostuneille helpommin saatavilla, kun ne löytyvät digitoituna verkosta. Postimuseon Finna.fi -palvelussa saatavilla olevia aineistoja saa käyttää vapaasti niin koulutuksessa, tutkimuksessa kuin yksityisessäkin käytössä. Kuvat ovat pieniresoluutiokuvia, mutta painokelpoisia voi halutessaan tilata Postimuseolta.

Postimuseo suosittelee kirjautumista Finna-palveluun. Kirjautuneena voi esimerkiksi koota löytämistään aineistoista suosikkilistoja, joita voi myös jakaa muille. Museoiden aineistot ovat haettavissa omassa museot.finna.fi-näkymässään.

Tutustu Postimuseon kokoelmiin Finnassa

Lähde: Postimuseo

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *