Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Ajan ja vallan näkökulmia -keskustelusarja

Keskustelusarja Ajan ja vallan näkökulmia Ateneumissa 2.11. alkaen

Miten Kansallisgallerian taidekokoelmaa voi tarkastella ilmastokriisin, identiteetin ja tasa-arvon näkökulmasta? Keskustelusarjassamme pohdimme tulevaisuuden kannalta oleellisia kysymyksiä ja etsimme vastauksia näihin aikamme suuriin haasteisiin asiantuntijoiden ja yleisön kanssa. Keskustelusarja on osa Sitran Sivistys+ -hanketta ja se liittyy Ateneumissa vuonna 2023 avattavaan uuteen kokoelmanäyttelyyn.

Ateneum-salissa, pääsy museolipun hinnalla, museokortilla tai Ateneumin ystävien jäsenkortilla. Keskustelua voi kuunnella myös suorana Ateneumin Youtube-kanavalla: www.youtube.com/user/ateneumartmuseum

Ti 2.11. klo 17–19 Museot ja valta

Onko museoilla yhteiskunnallista merkitystä ja valtaa? Moderaattorina Ateneumin museonjohtaja Marja Sakari, vieraina Museoviraston pääjohtaja Tiina Merisalo, Tiedekeskus Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski, Kansallisgallerian pääjohtaja Kimmo Levä sekä Suomen Metsämuseo Luston kehittämisjohtaja, dosentti Leena Paaskoski. Kommentoijana Ateneumin amanuenssi Hanne Selkokari.

Ti 9.11. klo 17–19 Museot ja identiteettipolitiikka

Suomessa taidemuseoiden kokoelmat on monien Euroopan maiden tavoin rakennettu tukemaan kertomusta kansallisen taiteen historiasta. Kuinka Ateneum voi esittää taidekokoelmiaan aiempaa moniulotteisemmin ja eri yleisöjen tarpeet huomioon ottaen?

Moderaattorina Ateneumin intendentti Timo Huusko, vieraina diversiteettikonsultti Fatima Verwijnen ja kulttuurintutkija, yhteiskuntatieteilijä Anna Rastas.

Keskustelujen 7.12. ja 14.12. teemat ja vieraat julkistetaan myöhemmin.