Konferenssit ja seminaarit

Antiikintutkimuksen päivät

Antiikintutkimuksen päivät järjestetään to-pe 26.–27.1.2023 Porthaniassa ja Tieteiden talolla. Ohjelmassa on n. 50 esitelmää, jotka koskevat antiikin aineellista ja aineetonta kulttuuria sekä sen vaikutushistoriaa.

Torstai-iltapäivän esitelmät ovat suomenkielisiä ja ne pidetään Porthanian salissa PII klo 12–18.30. Iltapäivän ohjelma on avoin yleisölle ilman ilmoittautumista. Aiheina ovat muun muassa antiikin draama, runous ja estetiikka ja niiden vaikutushistoria, eläinten oikeudet ja jälleensyntymisoppi antiikin filosofiassa ja teologiassa, Helsingin yliopistomuseon antiikkikokoelmat sekä muinaiset etruskilaiset tuhkauurnat. Keskustelua käydään myös antiikintutkimuksen merkityksestä Suomessa.

Perjantain esitelmät (09.00–18.00) pidetään Tieteiden talolla kolmessa rinnakkaissessiossa, ja niihin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista ja osallistumismaksun maksamista. Osa sessioista on englanninkielisiä. Ilmoittautuminen on avoin 15.1. saakka e-lomakkeella https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/119539.

Koko antiikintutkimuksen päivien ohjelman löydät verkkosivuilta: https://blogs.helsinki.fi/antiikintutkimus/antiikintutkimuksen-paivat-2023/.

Tapahtuman järjestävät HY:n Antiikin kielten ja aineellisen kulttuurin opettajat ja tutkijat yhdessä Klassillis-filologisen yhdistyksen kanssa.