Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

AvoinGLAMin verkkokeskustelujen sarja

AvoinGLAM ottaa uutta vauhtia toimintaansa tuomalla Open Knowledge Finlandin, Creative Commons Suomen ja Wikimedia Suomen samaan pöytään edistämään kulttuuriperinnön avointa saatavuutta Suomessa.

Helmikuussa käynnistyvät keskustelutilaisuudet <https://avoinglam.okf.fi/avoinglam-keskustelut/>, joissa esitellään
projekteja, yhdistetään kotimaista ja kansainvälistä keskustelua ja ennenkaikkea pyritään saamaan yhdessä käyntiin uutta toimintaa avoimen
kulttuurin alueella. Vuoroviikoin järjestettävien keskustelutilaisuuksien kieli on tapauskohtaisesti englanti tai suomi.

*4.3.* kutsumme yhdessä  <https://www.facebook.com/events/270451274413410>Elpo
ry:n kanssa museoalan ammattilaisia, avoimen kulttuurin aktiiveja ja taiteen ystäviä <https://www.facebook.com/events/270451274413410> kokoamaan yhdessä tietopankkia, jonka avulla instituutioiden ulkopuoliset toimijat voivat tallentaa kulttuuriperintöä korkealaatuisesti ja jakaa sitä avoimeen käyttöön. Elpo ry suunnittelee *Aleksanteri-Ahola Valon* tuotannon ja arkistojen digitoimista ja julkaisemista *wikimuseona* avoimilla alustoilla yhteistyössä avoimen kulttuurin toimijoiden kanssa.

*18.3.* osallistumme Helsinki Region Infosharen järjestämään tilaisuuteen <https://www.facebook.com/events/779797252885025> *HRI Loves Developers:
Arkistojen aarteet* ja esittelemme arkistoaineistojen uudelleenkäyttöä avoimen tiedon projekteissa.

*Ota yhteyttä* , jos voit kertoa kenen tahansa käytettävissä olevista museoinnin ja arkistoinnin käytännöistä tai
palveluista. Kerätään tämä tieto yhteen jokaisen pienen museohankkeen käyttöön!

Tavataan torstaisin!