Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Eläköön kirja! Open Access ja akateeminen kirjallisuus -keskustelutilaisuus

Tervetuloa Eläköön kirja! Open Access ja akateeminen kirjallisuus -keskustelutilaisuuteen Tiedekulman Fönsteriin keskiviikkona 26.10.2022, klo 13–15.

Akateeminen kirjallisuus on keskeinen osa tieteellisen julkaisemisen kenttää, mutta keskustelu avoimuudesta ja sen rahoituksesta on pyörinyt pitkään artikkelijulkaisemisen ympärillä. Ovatko avoimuus ja kirjajulkaiseminen yhteensovitettavissa? Kannattaako akateeminen kirjajulkaiseminen ylipäänsä?

Eläköön kirja! -tapahtumassa lähestytään avointa kirjajulkaisemista tutkijoiden näkökulmasta ja käydään keskustelua avoimen kirjallisuuden tulevaisuudesta rahoituksen näkökulmasta. Keskustelutapahtumassa paneudutaan myös tutkijoita askarruttaviin kysymyksiin avoimista lisensseistä ja tekijänoikeuksista.

Tapahtuma on osa kansainvälistä Open Access -teemaviikkoa. Verkossa tapahtumaan voi osallistua Teamsin välityksellä osoitteessa www.shorturl.at/bosW1.

Esteettömyys: Tiedekulman kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy. Esteetön sisäänkäynti on Yliopistonkadun ja Fabianinkadun kulmassa sijaitsevassa hissiaulassa. Kerrosten välillä voi kulkea hissillä. Kerroksissa K1 ja 2 on liikuntaesteetön wc-tila.

OHJELMA

Tervetuloa
HUP

Tutkijan näkökulma: Open Access ja monografiat
Mari Toivanen (Akatemiatutkija, Helsingin yliopisto)

Tutkijan näkökulma: Open Access ja kokoomateokset
Reetta Toivanen (Kestävyystieteen professori, Helsingin yliopisto)

Paneelikeskustelu: Avoin kirjajulkaiseminen ja rahoitus
Anu Lahtinen (Historian apulaisprofessori, Helsingin yliopisto), Pekka Olsbo (Avoimen tiedon keskuksen johtaja, Jyväskylän yliopisto) ja Jussi Varkemaa (Avoimen tieteen asiantuntija, Suomen Akatemia)

Haastattelu: CC-lisenssit ja tekijänoikeudet
Maria Rehbinder (Tekijänoikeusasiamies, Aalto-yliopisto)

Kysymyksiä, keskustelua ja kahvittelua

Tapahtuman järjestää Helsinki University Press (HUP), voittoa tavoittelematon, kaikille avoin Open Access -tiedekustantamo.
Lisää HUPista: www.hup.fi

Tapahtuma Helsingin yliopiston sivuilla
Tapahtuma Facebookissa