Konferenssit ja seminaarit

Historian opetuksen TEHO-konferenssi 4-5.6.2020

Miten kehittää historianopetusta, mistä löytää innovatiivisia pedagogisia ratkaisuja, millä tavoin digitalisaatio pitäisi huomioida opetuksessa? Muun muassa näihin teemoihin löytyy vastauksia Jyväskylässä 4-5.6.2020 pidettävässä Tehdään historiasta selvää (TEHO2020) -konferenssissa.

Tapahtuman tavoitteena on rakentaa siltoja historian tutkimuksen ja käytännön opetustyön välille. Pyrimme edistämään historian pedagogista tutkimusta sekä antamaan välineitä ja uusia ideoita historiaa opettaville. Tapahtumassa on sekä lyhyempiä esitelmiä, että pidempiä työpajoja eri teemoista tarjoamassa työkaluja opetuksen kehittämiseen.

Konferenssin pääpuhujia ovat Carla von Boxtel (Amsterdamin yliopisto) ja Oula Silvennoinen (Helsingin yliopisto). Konferenssissa on suomalaisten esiintyjien ohella myös ulkomaisia tutkijoita ja opettajia. Suomenkielistä ohjelmaa on läpi koko konferenssin.
Tapahtumapaikkana on Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto (Alvar Aallon katu 9).

Tarkempaa tietoa löytyy sivulta http://hislit.fi/teho2020. Ohjelman löydät oheisen linkin takaa: https://bit.ly/3asyqUS Voit kysyä lisätietoa osoitteesta tai puhelimitse, Simo Mikkonen +358 40 809 3949. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://bit.ly/3axG7sZ HUOM. ilmoittaudu viimeistään 4.5. varmistaaksesi osallistumisesi ilta-ohjelmaan.

Konferenssimaksu 80 euroa kattaa konferenssin materiaalit ja järjestelykustannukset, kahvitauot, sekä iltavastaanoton tarjoiluineen. VESO-päivien korvaamiseksi konferenssista on mahdollista saada myös osallistumistodistus.

Konferenssia organisoivat Suomen Akatemian rahoittaman HisLit-hankkeen tutkijat, jotka työskentelevät Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksella, kieli- ja viestintätieteiden laitoksella sekä normaalikoulussa – Simo Mikkonen, Anna Veijola, Sari Sulkunen & Ida Vesterinen