Konferenssit ja seminaarit

Ihmisen syntymä -teemailta

Suomalaisen Tiedeakatemian avoin teemailta

Ennakkoilmoittautuminen viimeistään ke 7.2. sähköisellä lomakkeella tai Tiedeakatemian toimistoon (050 4620 889, )

Teemailta Ihmisen syntymä aloittaa Suomalaisen Tiedeakatemian 110-vuotta juhlavuoden avoimien esitelmätilaisuuksien Tiede ja ihmisen elämä -sarjan. Teemailta järjestetään Säätytalolla maanantaina 12.2.2018 klo 17.15.

Illassa teemaa tarkastellaan niin lajin syntymän kuin biologisen syntymän kautta. Kurkotamme ihmisen menneisyyteen ja tulevaisuuden syntymään. Mitä tiedämme ihmisen syntymästä lajina? Entä miltä näyttää synnytyksen tulevaisuus?

Näistä ja monista muista teemoista kuulemme ja keskustelemme teemaillassa Ihmisen syntymä. Luennoitsijoina Mikael Fortelius ja Virpi Lummaa.

Tilaisuus on maksuton; ennakkoilmoittautuminen viimeistään 7.2. Tervetuloa!

OHJELMA

TILAISUUDEN AVAUS

Suomalaisen Tiedeakatemian esimies, akateemikko Risto Nieminen

KAKSI ESITELMÄÄ ILLAN TEEMASTA

Professori Mikael Fortelius, Helsingin yliopisto

Akatemiaprofessori Virpi Lummaa, Turun yliopisto

KESKUSTELUA ILLAN TEEMASTA

Kahvitarjoilu kaikille osallistujille

Säätytalon turvallisuusvaatimusten vuoksi talossa järjestettäviin tilaisuuksiin tulee ilmoittautua etukäteen. Huomioittehan, että kaikkien tilaisuuteen tulijoiden ilmoittautuminen tarkistetaan ovella, ja sisääntulo saattaa tästä syystä paikoin hidastua.

Suomalainen Tiedeakatemia on vuonna 1908 perustettu yleistieteellinen seura, jonka tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta. Se järjestää kerran kuussa avoimia esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, kustantaa tieteellisiä julkaisuja ja tekee aloitteita ja antaa lausuntoja tiedettä ja tieteenharjoittajia koskevissa kysymyksissä. Suomalainen Tiedeakatemia jakaa vuosittain noin kaksi miljoonaa euroa apurahoja, erityisesti nuorille tutkijoille.