Näyttelyt

Imagine! Mitä jos! Rauma triennale 2022

Raumalla 11.6.–25.9. ja Eurassa 11.6.–7.8.

Vuonna 2022 Rauma Triennalen kuraattorit ovat Rauman taidemuseon intendentti Heta Kaisto ja taiteilija Teemu Mäki. Näyttelyn teema Imagine! Mitä jos! haastaa pohtimaan kysymystä siitä, mitä jos kaikki olisikin toisin. Teema on saanut inspiraationsa käsite- ja performanssitaiteilija Yoko Onon monialaisesta työskentelystä puolisonsa muusikko John Lennonin kanssa.  Näyttely tekee kunniaa myös taiteilijapariskunnan sodanvastaiselle työlle.

Imagine! Mitä jos! -näyttelyssä mukana on maalaustaidetta, valokuvataidetta, elokuvia, veistoksia, installaatioita ja runoutta parilta kymmeneltä taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Mukana ovat Emma Ainala, Petri Blomqvist, Dovilè Dagiené (LT), Mollu Heino, Eeva Honkanen, Touko Hujanen, Maippi Ketola & Harri Vähänissi, Riikka Keränen, Hanna Koikkalainen, Airi Kuronen, Marjo Levlin, Metamorfooseja (työryhmä), Kristina Norman (EE), Yoko Ono (JP/USA), Paavo Paunu, Jaakko Pietiläinen, Sepideh Rahaa (IR/FIN), Sara Rantanen, Toisissa Tiloissa (työryhmä), Kari Vehosalo ja 10 runoilijaa.

Näyttelyyn sisältyy myös yhteisötaiteellinen Metamorfooseja-teos, joka syntyy yhteistyössä raumalaisten harrastajaryhmien kanssa. Yhteisötaideteoksen ohjaamisesta vastaa Teemu Mäki.

Rauman taidemuseo järjestää Rauma Triennalen nyt toista kertaa. Kyseessä on kuitenkin monikymmenvuotinen perinne, joka on jatkoa museon vuodesta 1977 lähtien järjestämälle Itämeren nykytaidebiennaalille. Triennaalia järjestää Rauman taidemuseo ja sitä tukevat Rauman kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.