Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Janne Vilkunan jäähyväisluento ”Mitä jäi viivan alle – 33 vuotta museologina yliopistossa”

Janne Vilkunan jäähyväisluento ”Mitä jäi viivan alle – 33 vuotta museologina yliopistossa”

Aika: 1.9.2022 15:00 – 16:30
Sijainti: Seminaarinmaki, S212 ja etäkatselumahdollisuus

Museologian professori Janne Vilkuna pitää jäähyväisluentonsa ”Mitä jäi viivan alle – 33 vuotta museologina yliopistossa” torstaina 1.9.2022 klo 15.15 alkaen Jyväskylän yliopiston salissa S212, Vanha juhlasali (Seminaarinkatu 15, Jyväskylä).

Janne Vilkuna palkattiin 1989 Jyväskylän yliopiston museologian yliassistentiksi ja vakituiseksi professoriksi 1999. Museologia tutkii yhteiskunnan muistiorganisaatioita (kirjastot, arkistot ja erityisesti museot) ja niihin liittyvää kulttuuriperinnön valinta- eli valtaprosesseja. Tutkimus palvelee ensisijaisesti muistiorganisaatioissa juuri nyt työskenteleviä ja sinne töihin kouluttautuvia. Vilkuna on ollut aktiivisesti kehittämässä museologian oppiainetta ja mukana monissa museoalan luottamustoimissa.

Salissa on vapaana vain muutamia paikkoja. Kahvitarjoilu. Tilaisuus striimataan. Linkki suoraan lähetykseen etäkatsojille: https://m3.jyu.fi/jyumv/ohjelmat/hum/musiikin-taiteen-ja-kulttuurin-tutkimuksen-laitos/museologia/museologian-professori-janne-vilkunan-jaahyvaisluento/suora

Helena Lonkila
FT, dosentti (etnologia, kulttuuriympäristön ja kulttuuriperinnön soveltava tutkimus),
museologian yliopistonlehtori, Mutku