Konferenssit ja seminaarit

Kulttuurihistorian 25-vuotisjuhla Lapin yliopistossa

Tervetuloa juhlistamaan Lapin yliopiston kulttuurihistorian oppiaineen 25-vuotista taivalta!

Kulttuurihistorian opintojen suorittaminen alkoi Lapin yliopistossa vuonna 1996 avoimen yliopiston kautta, mutta jo seuraavana vuonna opetus jatkui itsenäisenä oppiaineena. Vuosien varrella oppiaineen fokuksessa on ollut pohjoinen kulttuurihistoria monissa muodoissaan, ja tutkimuksen keskiössä ovat olleet mm. henkinen ja materiaalinen jälleenrakennus, taiteen tutkimuksen suhde kulttuurihistoriaan sekä pohjoisen yksilöt ja yhteisöt.

Vuosi 2022 on kulttuurihistorian juhlavuosi myös Turussa, sillä Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaine viettää 50-vuotisjuhlaansa. Oppiaineet ovat tehneet tiivistä yhteistyötä vuosien varrella, ja keskustelu kulttuurihistorian luonteesta ja merkityksestä on monipuolistunut kahden oppiaineen tutkimuksellisten alueiden myötä.

 

Pohjoisen kulttuurihistorian aarteet ja unelmat

Pohjoista kulttuurihistoriaa juhlistetaan Rovaniemellä keskiviikkona 18.5.2022 iltapäiväseminaarin merkeissä Lapin yliopistolla. Seminaarissa kuulemme tuoreen dosenttimme, Turun yliopiston yliopistolehtori Maarit Leskelä-Kärjen luennon ”Kuka omistaa elämän? Elämänkerronta, etiikka ja kulttuurihistoriallinen tutkimus.” Tämän jälkeen vuorossa on puheenvuoroja pohjoisesta kulttuurihistoriasta ja yhteistä keskustelua.

HUOM! Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, ja tarjoilujen mitoittamisen vuoksi tilaisuuteen on ollut ennakkoilmoittautuminen. Voit tiedustella Tiina Harjumaalta () vieläkö iltapäiväseminaariin voisi ilmoittautua.  Tilaisuutta voi seurata myös etänä Teams-yhteydellä.

Pohjoisen kulttuurihistorian aarteet ja unelmat

Ke 18.5.2022

Klo 13:00-15:30 Eelin Sali, A-siipi, Lapin yliopisto (ks. yliopiston kartta)

Dosenttiluento: Maarit Leskelä-Kärki: Kuka omistaa elämän? Elämänkerronta, etiikka ja kulttuurihistoriallinen tutkimus

Puheenvuoroja pohjoisesta kulttuurihistoriasta

Kevätterveisin,

Juhlatoimikunta Tiina Harjumaa, Elina Karvo, Pilvikki Lantela ja Pälvi Rantala