Koulutus ja kurssit

Kulttuuriperintö kimmokkeena uusille ideoille! – koulutuspäivät Turussa ja Helsingissä nuorten aikuisten kanssa työskenteleville

Miten museoiden oppimisympäristöjä voi hyödyntää nuorten innovaatio-osaamisen, työelämätaitojen ja osallisuuden vahvistamisessa? Tuore Museot innovaatioalustoina -hanke on tuottanut aiheesta uutta tietoa ja menetelmiä. Koulutus tarjoaa perehdytyksen menetelmiin, joissa kulttuuriperinnön avulla tuetaan luovaa ongelmanratkaisua. Lisäksi tilaisuus avaa kontaktit monialaisen yhteistyön rakentamiseksi.

Koulutus on tarkoitettu innovaatiokoulutuksesta kiinnostuneille ammattilaisille museoissa, korkeakouluissa ja muissa nuorten kanssa toimivissa organisaatioissa.

”Museo rauhoittaa ja auttaa ajattelemaan”

”Museossa työskentely loi syvyyttä kaikkeen tekemiseen”

”Virikkeellinen ympäristö antoi ajattelulle lisäpotkua”

Maksuton yhden päivän koulutus järjestetään 3.10. Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa ja 10.10.2019 Tekniikan museossa Helsingissä klo 10-16. Päivän tarkempi aikataulu ilmoitetaan tuonnempana. Mukaan Helsingin koulutukseen mahtuu 40 osallistujaa ja Turkuun 35.

Tapahtuman ohjelma on saatavilla osoitteessa https://www.aboavetusarsnova.fi/fi/uutiset/kulttuuriperinto-kimmokkeena-uusille-ideoille-koulutuspaivat-turussa-ja-helsingissa-nuorten

Koulutus koostuu asiantuntijapuheenvuoroista ja menetelmien testauksesta käytännössä. Osallistujat saavat myös menetelmäoppaan, joka julkaistaan syksyllä 2019.

Molempien koulutusten puheenvuorot striimataan, joten osaan päivästä myös etäosallistuminen on mahdollista.