Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Löytyykö Laitilasta kadonnut kirkko?

Laitilan Kodjalassa, Varsinais-Suomessa, on vahvan perimä- ja myös arkistotietojen mukaan sijainnut Pyhäin miesten kirkko, joka saattaa olla jopa Manner-Suomen vanhin. Alueella on viimeisten kahden vuoden aikana tehty maatutka- ja gradiometritutkimuksia, joiden tulokset antavat viitteitä kirkon ja hautausmaan olemassaolosta. Ensi kesänä on tarkoitus aloittaa arkeologiset kaivaukset, joiden toivotaan tuovan tietoa paitsi kirkosta, myös keskiajan arkielämästä.

Tutkimuksen tekijänä on geologi ja arkeologian tohtorikoulutettava Jussi Kinnunen Turun yliopistosta. Tutkimuksen taustalla on Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry.
Kirkkotutkimuksesta järjestetään maaliskuussa seminaari, jossa kerrotaan tutkimuksen tuoreimmista kuulumisista sekä keskiaikaisista seurakunnista ja kirkoista. Seminaarin järjestäjänä on Vakka-Suomen kansalaisopisto yhteistyössä Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry:n ja Laitilan kaupungin kanssa.

Kodjalan kadonneen kirkon kintereillä-seminaari
Aika: keskiviikko, 29.3. klo 17.30
Paikka: Laitilan kaupungintalo, Keskuskatu 30

Ohjelma:
17.30 Timo Rantanen, Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry: kuinka kaikki sai alkunsa?
18.00 Geologi ja arkeologian tohtorikoulutettava Jussi Kinnunen: Kodjalan Lukkalan pihamaan kajoamattomat tutkimukset 2021-2022.
19.00 Arkeologi ja yliopisto-opettaja Juha Ruohonen, arkeologia, Turun yliopisto: Ravattulan Ristimäki ja keskiaikaiset kirkkomaat.
20.00 Professori Georg Haggren, arkeologia, Turun yliopisto: Vakka-Suomen keskiaikaiset seurakunnat ja kirkonpaikat.
Seminaari on maksuton ja kaikille avoin. Kahvitarjoilun vuoksi toivotaan ilmoittautumista Vakka-Suomen kansalaisopistoon.
Lisätietoja: Jukka Vehmas 040 670 8910, .

Tilaisuus striimataan ja on katsottavissa:
https://www.youtube.com/@laitilatv8895