Konferenssit ja seminaarit

Mitä meistä jää -seminaari

Keskustan ja maaseudun arkisto ja Maaseudun Sivistysliitto järjestävät seminaarin, jossa tunnetut yhteiskunnalliset vaikuttajat pohtivat tutkimustensa ja omakohtaisten kokemustensa kautta tiedon liikettä, sisältöä ja muuttumista ajassa.

Seminaarin teemaa ovat alustamassa kansanedustaja Matti Vanhanen, ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm ja dosentti Tytti Isohookana-Asunmaa sekä panelistina FT Kati Katajisto. Viestintäjohtaja Sirkka-Liisa Mettomäki kertoo SKS:n ajankohtaisesta Minusta jää jälki -hankkeesta.

Seminaarin ja paneelikeskustelun juontaa kustantaja, toimitusjohtaja Johanna Korhonen. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun alustusten ja paneelikeskustelun ohessa.

Katso tarkempi ohjelma: http…://www.keskusta.fi/Suomeksi/KMA/Mita-meista-jaa–seminaari

Tilan ja kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumisia viimeistään 5.10. mennessä.
Voit ilmoittatua tästä: https://goo.gl/forms/GuBmbdzxLxGHuwNo2
SKS:n juhlasaliin mahtuu sata henkeä.

Käyntiosoite Hallituskatu 1, Helsinki
Sisäänkäynti liikuntarajoitteisille Mariankadun puolelta

Kuvaus seminaarin teemasta:

”Tietoon liittyy valintoja ja arvoja, jotka vaikuttavat siihen, minkälaista tietoa tuotamme ja jätämme jälkipolville. Some- ja digiaika mahdollistavat tiedon nopean liikkumisen, mutta liikkeen nopeus mahdollistaa entistä helpommin myös tahallisen väärinymmärryksen ja sen hyödyntämisen viestinnässä.

Kun vyöry on lähtenyt liikkeelle, ei tietoa pysty enää kontrolloimaan. Yleiseksi totuudeksi noussut tieto voi muuttua radikaalistikin, kun alkuperäiset ja asiaa lisää avaavat asiakirjat tulevat tutkittaviksi. Tieto muuttuu ja elää, kun uusia aineistoja tuodaan arkistoihin ja käyttökiellossa tai yksityishenkilöiden halussa olleet arkistot avautuvat.

Arkistoissa säilytettävä tieto on aina myös sen varassa, mitä yhteiskunnassa kulloinkin on katsottu säilyttämisen arvoiseksi ja mitä esimerkiksi yksityishenkilöt ovat halunneet jättää jälkeensä tai tuoda julki elinaikanansa.”

Keskustan ja maaseudun arkisto on Keskustalaisen liikkeen keskusarkisto. http://www.kma.fi/
Maaseudun Sivistysliitto on opinto- ja kulttuurijärjestö, joka tukee ihmisenä kasvua, aktiivista kansalaisyhteiskuntaa ja maaseudun kehittämistä. http://www.msl.fi/