Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Miten elokuva pyrkii vaikuttamaan meihin. Suomalaisen Tiedeakatemian avoin teemailta

MITEN ELOKUVA PYRKII VAIKUTTAMAAN MEIHIN

Suomalaisen Tiedeakatemian avoin teemailta

Aika
Maanantai 11.3.2019 klo 17.15–19

Paikka
Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11, Helsinki

Ilmoittautuminen
Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen viimeistään ke 6.3. sähköisellä lomakkeella tai Tiedeakatemian toimistoon (050 4620 889, )

Sosiaalinen media

Tilaisuudesta lisätietoa myös Facebookista tapahtuman sivulta

Miten manipulaation välineinä voivat toimia tarinan kerronnallinen muotoaminen, tarinan kertomisen tavat ja luovat pyrkimykset? Voivatko ne saada ne meidät reagoimaan jopa näkemystemme vastaisilla tavoilla? Entä mitä on näytteleminen? Ja mikä on mielikuvituksen ja intuition merkitys taiteellisessa prosessissa? Miten tieto suhtautuu siihen?

Puhujina ovat elokuva- ja televisiotutkimuksen professori Henry Bacon Helsingin yliopistosta sekä näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, joka toimi näyttelijäntyön professorina Teatterikorkeakoulussa vuosina 2013–2018. Tilaisuuden lopussa on aikaa kysyä ja keskustella.

Tilaisuus on maksuton ja yleisölle avoin; ennakkoilmoittautuminen viimeistään 6.3. Tervetuloa!

OHJELMA

TILAISUUDEN AVAUS

Akateemikko Risto Nieminen, Suomalaisen Tiedeakatemian esimies

ESITELMÄT

Motivaatioiden manipulointi tarinankerronnassa

Professori Henry Bacon, Helsingin yliopisto

Hiljainen tieto

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman

KESKUSTELUA ILLAN TEEMASTA

Kahvitarjoilu kaikille osallistujille

Huom. Säätytalon turvallisuusvaatimusten vuoksi talossa järjestettäviin tilaisuuksiin tulee ilmoittautua etukäteen. Huomioittehan, että kaikkien tilaisuuteen tulijoiden ilmoittautuminen ja henkilöllisyys tarkistetaan ovella, ja sisääntulo saattaa tästä syystä paikoin hidastua.

Suomalainen Tiedeakatemia on vuonna 1908 perustettu yleistieteellinen seura, jonka tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta. Se järjestää kerran kuussa avoimia esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, kustantaa tieteellisiä julkaisuja ja tekee aloitteita ja antaa lausuntoja tiedettä ja tieteenharjoittajia koskevissa kysymyksissä. Suomalainen Tiedeakatemia jakaa vuosittain noin kaksi miljoonaa euroa apurahoja, erityisesti nuorille tutkijoille.