Konferenssit ja seminaarit

Museologian seminaari: Alkuperäiskansojen kulttuuriperintö ja representointi museoissa

Jyväskylän yliopiston museologian opiskelijoiden järjestämä vuotuinen museologian seminaari pidetään tänä vuonna 22. kerran, 19.-20.4.2018 Jyväskylässä, Seminaarimäellä Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa. Seminaari toteutetaan yhteistyössä ICOM:n Suomen komitean sekä Museoalan ammattiliiton kanssa. Tämänvuotisen seminaarin teemana on alkuperäiskansojen kulttuuriperintö ja sen esittäminen sekä käyttö museoissa.

Seminaarin ilmoittautuminen on auki ja ilmoittautua voi aina 12.4.2018 saakka seminaarin verkkosivuilla. Seminaari on päiväohjelman osalta maksuton. Ensimmäisen seminaaripäivän jälkeen järjestettävän iltajuhlan liput maksavat 6€ (opiskelijat 4€) sisältäen tarjoilun.

Seminaarin tavoitteena on herättää keskustelua alkuperäiskansojen kulttuuriperinnön ympärille kietoutuvista teemoista ja problematiikasta. Tänä vuonna seminaarin puheenvuorot liittyvät muun muassa alkuperäiskulttuurien tiedontuotannon tukemiseen ja kulttuuriperinnön tallentamiseen, esineistön karttumisen ja näytteillepanon historiaan, saamelaisten ja museon suhteeseen, saamelaiskokoelmien palauttamiseen sekä saamelaistarinoiden pelillistämiseen. Tarkempi ohjelma seminaarin verkkosivuilla.

Seuraa seminaaria sosiaalisessa mediassa:
Facebook-sivu: https://fi-fi.facebook.com/museologianseminaari2018/
Facebook-tapahtuma: https://fi-fi.facebook.com/events/231752727385313/
Instagram: @museologianseminaari2018