Konferenssit ja seminaarit

NEMO European Museum Conference 2023 Lahdessa 19.–21.11.2023

Ilmoittautuminen European Museum Conferenceen Lahteen on nyt auki

Museoliitto ja Network of European Museum Organization NEMO järjestävät European Museum Conference tapahtuman “and… ACTION! Museums in the climate crisis” Lahdessa 19.–21.11.2023. Kolmipäiväinen konferenssi kokoaa yhteen yli 200 osallistujaa yli 40 maasta keskustelemaan siitä, miten museot voivat toimia ilmaston ja kestävän tulevaisuuden puolesta. Tapahtuman pääpaikka on Lahden Sibeliustalo.

Ilmoittautuminen konferenssiin on nyt avattu NEMO:n nettisivuilla https://www.ne-mo.org/about-us/european-museum-conference.html. Tapahtuma on avoin kaikille. Suomalaisissa museoissa työskenteleville on voimassa edullisempi osallistumismaksu (90€). Osallistumismaksuun sisältyy koko kolmen päivän ohjelma, ruokailut sekä iltaohjelmat.  Ilmoittautuminen päättyy 31.10.2023. Ilmoittaudu mukaan.https://www.ne-mo.org/about-us/european-museum-conference/registration.html

Tapahtuman teemana ilmastokriisi ja kestävä kehitys

Tänä vuonna konferenssin kantavana teemana on kestävä kehitys ja ilmastokriisi. Ohjelmassa on inspiroivia puheenvuoroja, työpajoja, mielenkiintoisia paneelikeskusteluja ja useita mahdollisuuksia verkostoitua eurooppalaisten kollegoiden kanssa. Lisäksi ohjelmassa on retkiä, joilla tutustutaan mm. alueen museoihin ja kulttuurihistoriallisesti merkittäviin kohteisiin.

Ohjelma tarjoaa inspiraatiota ja ohjeita museoille kestävään kehitykseen ja ilmastonmuutokseen liittyen. Aihetta käsitellään useasta eri näkökulmasta: Miten museot voivat olla mukana ratkaisemassa ilmastokriisiä? Entä mikä on museoiden asemamerkityksellisenä ja luotettavana roolimallina osana ilmastonmuutosta? Lisäksi tarkastellaan sitä, miten museoista tehdään ilmasto- ja tulevaisuuskestäviä ja miten museot voivat varautua ilmastonmuutoksen tuomiin seurauksiin. Tutustu ohjelmaan. https://www.ne-mo.org/about-us/european-museum-conference/programme.html

Konferenssi on osa Suomen museoliiton 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Konferenssin järjestämisvastuu kiertää jäsenmaasta toiseen.

Lisätiedot:
Miisa Pulkkinen, konsernin viestintäpäällikkö,