Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Sarka-museon Ruokakeskiviikko: Oluiden tyylit ja niiden erot panoprosessissa

Oluiden tyylit ja niiden erot panoprosessissa

Maailmassa on satoja eri oluttyylejä. Joissakin maissa jokaisella kylällä on hieman erilainen olut kuin naapurilla. Miten ja miksi ne sitten eroavat toisistaan? Sarka-museon tammikuun Ruokakeskiviikon esityksessä paneudutaan käytännönläheisesti eri oluttyylien valmistukseen.

Suomen maatalousmuseo Saran Ruokakeskiviikon esityksessään 19.1.2022 klo 18 Espoon Teekkarikylän POLKU ry:n olutmestari Jalmari Liminka kertoo erilaisista oluista ja niiden valmistuksesta. Hän kuvaa suosittuja ja tunnettuja oluttyylejä ja paljastaa kuinka niiden valmistusprosessit eroavat toisistaan.

– Käyn läpi oluita sahdista NEIPA:an sekä humalalajikkeita saksalaisista satoja vuotta vanhoista lajikkeista aina uusimpiin prototyyppiristeytyksiin, Liminka kertoo.

POLKU ry:n tavoitteena on edistää suomalaista olutkulttuuria panemalla olutta, nauttimalla sitä ja järjestää erilaisia olutaiheisia tapahtumia. Olutmestari Liminka on itse omin käsin pannut noin 2 000 litraa olutta ja ollut mukana noin tuhannessa oluen panossa.

– Tykkään maistella oluita ja sitten miettiä miten sellaista voisi tehdä itse.

Ruokakeskiviikot ovat Suomen maatalousmuseo Saran luento- ja tapahtumasarja, jossa syvennytään erilaisiin ruokateemoihin. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tammikuun Ruokakeskiviikko järjestetään etätapahtumana, osallistumislinkki päivitetään vähän ennen lähetyksen alkua Ruokakeskiviikkojen sivulle: https://www.sarka.fi/ruokakeskiviikot/