Konferenssit ja seminaarit

Suomen maatalousmuseon Ruokaseminaari ja Ruokamuseon avajaiset

TERVETULOA Suomen maatalousmuseo Saran RUOKASEMINAARIIN ti 17.9.2019 klo 14.00–16.30

Tule keskustelemaan ruuan alkuperästä ja kotimaisuudesta! Mikä merkitys kotimaisella ruoalla ja ruoantuotannolla on vuonna 2019? Miten kuluttajat suhtautuvat kotimaiseen ruokaan ja mikä rooli paikalla on kuluttajien ruokavalinnoissa? Entä kuinka paljon kuluttajien tulisi saada tietää ruuan alkuperästä ja ovatko erilaiset pakkausmerkinnät paras ratkaisu tiedon välittämiseen?

Ruokaseminaari juhlistaa Sarka-museon Ruokamuseon ja Kotimaista, kotimaasta -näyttelyn avajaisia.

Ohjelma

14.00 Seminaarin avaus: Sami Louekari, museojohtaja, Suomen maatalousmuseo Sarka

14.10 Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto: Hyvää Suomesta – kautta aikojen

14.40 Marleena Tanhuanpää, johtaja, Elintarviketeollisuusliitto: Menestyvä elintarvikeala – hyvinvointia Suomelle

15.10 Tauko

15.20 Johanna Mattila, projektipäällikkö, Turun yliopiston Brahea-keskus: Suomalaiset arvostavat kotimaista ruokaa ja aitoja makuja

15.50 Satu Raussi, johtava asiantuntija, Eläinten hyvinvointikeskus, Luonnonvarakeskus: Tarvitaanko suomalaiselle eläintuotannolle hyvinvointimerkintää?

16.20 Seminaari päättyy

16.30 alkaen Puurobaari ja Ruokamuseon Kotimaista, Kotimaasta -näyttelyn avajaiset

***

Seminaari ja avajaiset ovat kaikille avoimia tilaisuuksia. Kutsua saa mielellään levittää eteenpäin!

Suomen maatalousmuseo Sarka on nyt myös ruokamuseo! Sarka tarjoaa tapahtumia, näyttelyitä, tietoiskuja, opastuksia ja työpajoja, joissa pääsee pohtimaan, maistamaan, kokeilemaan ja muistelemaan ruokaa ja ruoantuotantoa. Ruokamuseossa selviää, mitä ennen syötiin sekä ruuan matka pellolta pöytään ennen, nyt ja huomenna. Ruokamuseo kannustaa pohtimaan ruokavalintoja ja niiden vaikutuksia.

Lisätietoja

https://www.sarka.fi/muuta/ruokamuseo/