Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Talven selän taittajaiset

Metsähistorian Seuran perinteiset Talven selän taittajaiset pidetään Tieteiden talossa Helsingis­sä (Kirkkokatu 6, sali 312) perjantaina 8.2.2019 alkaen kello 14.00. Kahvi­tarjoilua varten pyydämme ilmoittautumiset 1.2.2019 mennessä sähköpostitse:

Talven selän taittajaisten laajana aihekokonaisuutena on taas erityisen merkittäväksi ja ajankohtaiseksi noussut asetelma metsät, metsäluonto ja luonnon hoito.

Kari Mielikäinen, Metsähistorian Seuran hallituksen jäsen, esittää, miten metsäluonnon hoito on hoidettu tavanomaisen metsätalouden osana vuosikymmenten mittaan. Nyt 80-vuotiaan Suomen Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä alustaa metsistä luonnonsuojelun kohteena ja suojelutyöstä Suomessa. Arviot tulevaisuudesta sisältyvät molempiin esityksiin.

Alustusten ja keskustelun jälkeen valokuvaaja Tea Karvinen kertoo kuvin ja sanoin Suomen 40 kansallispuistosta. Tilaisuuden päätteeksi Karvinen näyttää 12 minuutin mittaisen multimediaesityksen, joka on jaettu neljään osaan: metsät ja suot, joet ja järvet, saaristo ja tunturit.

Tilaisuuden jälkeen Tea Karvinen myy tekemäänsä kirjaa Kansallispuistot, maamme luonnon helmet ja signeeraus kuuluu asiaan. Kirja saatavana myös englanninkielisenä. Lisätiedot: www.teakarvinen.com

Tilaisuuden koko pituus on noin kolme tuntia.