Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Tiedeneuvonta menneinä vuosikymmeninä – missä asioissa voisimme ottaa historiasta oppia?

Millaista toimivaa yhteistyötä tutkijoiden ja päätöksentekijöiden välillä on aiemmin ollut? Sofin keskustelutilaisuudessa 6.10.2021 klo 16.00–17.30 nostetaan esiin hyviä esimerkkejä ja käytäntöjä vuosien ja vuosikymmenten takaa ja pohditaan, olisiko näistä syytä ottaa oppia tänä päivänä.

Ympäristöneuvos Esa Tommila kertoo ilmansuojelutavoitteiden ja -päätösten valmistelusta 1980- ja 1990-luvuilla teollisuuden näkökulmasta ja ympäristöneuvos Alec Estlander puolestaan tutkijan ja virkamiehen näkökulmasta. Miten tutkijoiden asiantuntemusta kuultiin ja miten eri osapuolten näkökulmia otettiin huomioon lainvalmistelussa?

Onko sinulla hyviä kokemuksia tutkijoiden ja päätöksenteon välisestä vuorovaikutuksesta aiemmilta vuosikymmeniltä? Kuulisimme näistäkin tilaisuudessa mielellämme!

Keskusteluun osallistuvat myös ympäristöministeriön erityisasiantuntija, hallintotieteiden tohtori Heta-Elena Heiskanen sekä Ilmatieteen laitoksen ilmastontutkimusohjelman johtaja, tutkimusprofessori Hannele Korhonen, jotka kommentoivat aihetta nykypäivän ja -käytäntöjen näkökulmasta.

Tilaisuus järjestetään Zoomissa, ja sitä voi seurata tästä linkistä. Se nauhoitetaan. Tilaisuus on osa Tutkitun tiedon teemavuotta 2021.

Ilmoittautumiset:

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan tieteen ja päätöksenteon välisessä suhteessa tapahtuneista muutoksista!