Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Tieteiden yö: Talsinki – Kaksoiskaupunki Tallinna-Helsinki

Helsingin ja Tallinnan väliä on kuljettu aina. Suomenlahden yli ovat liikkuneet niin ihmiset, tavarat, ideat kuin kulttuurikin. Keskustelua kaksoiskaupungin ajatuksesta on käyty jo pitkään, ja aihe on tänä päivänä yhä ajankohtaisempi.

Tieteiden yön tapahtumassa keskustellaan siitä, mitä kaksoiskaupunkilaisuus merkitsee vuonna 2022 ja mikä liikuttaa ihmisiä kaupunkien välillä nykyään. Keskustelussa luodaan katseet myös tulevaisuuteen ja pohditaan, minkälaisia uusia yhteyksiä kaupunkien välille tarvitaan ja halutaan.

Ohjelma
Klo 17.00: Alustuksia aiheesta
Illan aiheesta alustamassa Järvi Lipasti (Tuglas-seura), Marjo Näkki (Yle) ja Sonja Kojo (TalTech).
Klo 18.00: Musiikkiesitys: Mari Kalkun
Klo 18.30: Paneelikeskustelu
Keskustelemassa yrittäjä ja visionääri Peter Vesterbacka, koulutus- ja kotoutussuunnittelija Järvi Lipasti (Tuglas-seura), oikeustieteen opiskelija Sonja Kojo (TalTech), toimittaja Marjo Näkki (Yle) ja yritysneuvoja Valdar Liive (Helsingin kaupunki).

Tilaisuuden moderaattorina toimii toimittaja, vanhempi viestintäkonsultti Anna Laine (Miltton).

Tapahtuma on osa Armas Tallinna – tarinoita naapurista näyttelyn ohjelmaa. Näyttely tarkastelee helsinkiläisten suhdetta naapurikaupunkiimme Tallinnaan. Ääneen pääsevät kaupunkilaiset itse, joilta lämminhenkisen näyttelyn kuvat ja tarinat on kerätty.